30/06/2022 30/06/2022 Συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου και του Πρέσβη του Ισραήλ στην Αυστραλία κ. Amir Maimon στην Αρχιεπισκοπική Κατοικία στο Σύδνεϋ. Η συνάντηση, που διήρκησε δύο ώρες, ήταν θερμή και μέσα σε πνεύμα αλληλοσεβασμού και συνεργασίας και η ατζέντα των συζητήσεων μεταξύ των δύο ανδρών περιελάμβανε θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Εξάλλου, ο Πρέσβης...
30 Ιουνίου, 2022 - 12:01
Τελευταία ενημέρωση: 30/06/2022 - 12:16

Στον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας ο Πρέσβης του Ισραήλ

Διαδώστε:
Στον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας ο Πρέσβης του Ισραήλ

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου και του Πρέσβη του Ισραήλ στην Αυστραλία κ. Amir Maimon στην Αρχιεπισκοπική Κατοικία στο Σύδνεϋ.

Η συνάντηση, που διήρκησε δύο ώρες, ήταν θερμή και μέσα σε πνεύμα αλληλοσεβασμού και συνεργασίας και η ατζέντα των συζητήσεων μεταξύ των δύο ανδρών περιελάμβανε θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Εξάλλου, ο Πρέσβης του Ισραήλ, ο οποίος πρόσφατα έχει εγκατασταθεί στην Καμπέρα αναλαμβάνοντας τα νέα του καθήκοντα, εξέφρασε την επιθυμία να συναντήσει τον Σεβασμιώτατο, προκειμένου να ανταλλάξουν σκέψεις και για επίκαιρα θέματα που απασχολούν την Αυστραλία και γενικώς την παγκόσμια κοινότητα, όπως είναι ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Πέραν τούτων, ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να αναφερθεί στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και στον ηγετικό ρόλο του Πατριάρχου Βαρθολομαίου ως πρώτου της Ορθοδόξου Εκκλησίας, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, του οποίου η έδρα βρίσκεται στο Ισραήλ. Παράλληλα, περιέγραψε στον υψηλό επισκέπτη τη δομή και τη λειτουργία της Αρχιεπισκοπής, καθώς και την προσφορά της Ελληνικής Ομογένειας στην πέμπτη ήπειρο.

Ο Πρέσβης, από την πλευρά του, τόνισε τους ιστορικούς δεσμούς που ενώνουν την Ελλάδα και το Ισραήλ και υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι «στην Αυστραλία προσπαθούμε όλοι να χτίσουμε γέφυρες ενότητας και αλληλοϋποστηρίξεως».

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με γεύμα, το οποίο παρέθεσε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Μακάριος προς τιμήν του κ. Amir Maimon. Σημειώνεται ότι στη συνάντηση ήταν παρόντες ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίος, Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Καμπέρας, και ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου κ. Χριστοφόρος Κρικέλης.

 

Πηγή: Το Βήμα της Εκκλησίας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων