04/04/2021 04/04/2021 Τη Γ’ Κυριακή των Νηστειών, 4 Απριλίου, Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στο Ρέντφερν του Σύδνεϋ, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μελόης κ. Αιμιλιανού. Μετά από τη Θεία Λειτουργία τελέστηκε μνημόσυνο υπέρ των αγωνιστών της ΕΟΚΑ, το οποίο οργάνωσαν η Κυπριακή Λέσχη και η Κυπριακή Κοινότητα...
04 Απριλίου, 2021 - 15:15
Τελευταία ενημέρωση: 04/04/2021 - 15:18

Σύδνεϋ: Τίμησαν τους αγωνιστές της ΕΟΚΑ

Διαδώστε:
Σύδνεϋ: Τίμησαν τους αγωνιστές της ΕΟΚΑ

Τη Γ’ Κυριακή των Νηστειών, 4 Απριλίου, Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στο Ρέντφερν του Σύδνεϋ, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μελόης κ. Αιμιλιανού.

Μετά από τη Θεία Λειτουργία τελέστηκε μνημόσυνο υπέρ των αγωνιστών της ΕΟΚΑ, το οποίο οργάνωσαν η Κυπριακή Λέσχη και η Κυπριακή Κοινότητα με αφορμή την 66η επέτειο της ενάρξεως του Απελευθερωτικού Αγώνα 1955-1959.

Παρέστησαν, μεταξύ άλλων, η Ύπατη Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αυστραλία, κ. Μάρθα Μαυρομμάτη, και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Σύδνεϋ, κ. Χρήστος Καρράς.

Στη συνέχεια, στο μνημείο πεσόντων που βρίσκεται στον αύλειο χώρο του Καθεδρικού Ναού, έγινε κατάθεση στεφάνων προς τιμήν των αγωνιστών του Έπους του 1955-59.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων