23/10/2022 25/10/2022 Στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Χριστού, στο Kogarah του Σύδνεϋ, ιερούργησαν την Κυριακή Στ’ Λουκά 23 Οκτωβρίου 2022 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Μελόης κ. Αιμιλιανός και Μαγνησίας κ. Χριστόδουλος, πλαισιούμενοι από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Ιγνάτιο Μουρτζανό, τους Αιδεσιμολογιωτάτους Πρωτοπρεσβυτέρους...
23 Οκτωβρίου, 2022 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 25/10/2022 - 18:04

Σύδνεϋ: Στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Χριστού ιερούργησε ο Μητροπολίτης Λαρίσης

Διαδώστε:
Σύδνεϋ: Στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Χριστού ιερούργησε ο Μητροπολίτης Λαρίσης

Στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Χριστού, στο Kogarah του Σύδνεϋ, ιερούργησαν την Κυριακή Στ’ Λουκά 23 Οκτωβρίου 2022 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Μελόης κ. Αιμιλιανός και Μαγνησίας κ. Χριστόδουλος, πλαισιούμενοι από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Ιγνάτιο Μουρτζανό, τους Αιδεσιμολογιωτάτους Πρωτοπρεσβυτέρους κ. Ιωάννη Καπέτα και κ. Αθανάσιο Γιάτσιο, τους Πρεσβυτέρους κ. Ιωάννη Βαρβαρή και κ. Νικόλαο Μπίλιτς και τους Ιεροδιακόνους της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας κ. Μελίτωνα Χαρηδήμο και κ. Χρήστο Καραφωτιά.

Ανάμεσα στο εκκλησίασμα βρίσκονταν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος κ. Νικόλαος Βαρβαρής και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενορίας – Κοινότητας Kogarah, οι κυρίες της Φιλοπτώχου Αδελφότητος και πολλά μέλη της Νεολαίας της Ενορίας.

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε το Αποστολικό ανάγνωσμα της ημέρας τονίζοντας την υπακοή του Παύλου στην Εκκλησία, η οποία κυρίως αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ο κορυφαίος των Εθνών πριν ξεκινήσει τις ιεραποστολικές του περιοδείες επισκέφθηκε στα Ιεροσόλυμα τον Ιάκωβο, τον αδελφό του Κυρίου, και αφού του εξέθεσε το κήρυγμα του και έλαβε την ευλογία του τότε και μόνο τότε ξεκίνησε το ιεραποστολικό του έργο.

Προ της απολύσεως ο Λαρισαίος Επίσκοπος Μαγνησίας και προϊστάμενος της Ενορίας-Κοινότητας κ. Χριστόδουλος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο για την ευλογητή του παρουσία, ενώ με τη σειρά του ο Σεβασμιώτατος κ. Ιερώνυμος ευχαρίστησε πρωτίστως, τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο για την αβραμιαία φιλοξενία του και ακολούθως τον κ. Χριστόδουλο για την αγάπη που επιδεικνύει στην Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου στην οποία και χειροτονήθηκε και διηκόνησε. Σημείωσε δε την ευχάριστη έκπληξη του για την παρουσία τόσων πολλών πιστών στη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ευχηθείς σε όλους να έχουν την ευλογία του Κυρίου μας στη ζωή τους.

 

 

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε εκδήλωση στην παρακείμενη αίθουσα της Εκκλησίας αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή με ομιλητή τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Γη της Ιωνίας Γη Ελληνική». Την εκδήλωση διανθίσαν με την παρουσία τους η Αριστοτέλειος Ακαδημία παραδοσιακών χορών υπό την επίβλεψη του κ. Δημητρίου και της κ. Σταυρούλας Παπαπέτρου και τα μέλη της παραδοσιακής χορωδίας «Μέλισμα», υπό τη διεύθυνση του κ. Δημητρίου Κουμπαρούλη.

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων