30/06/2022 30/06/2022 Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος δέχθηκε στο γραφείο του την Δρ. Πατρίσια Κορομβόκη, Λέκτορα του Προγράμματος Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Macquarie, και τον κ. Θεόφιλο Πρεμέτη, Πρόεδρο του Ιδρύματος Macquarie Greek Studies Foundation Limited, τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022. Οι επισκέπτες τιμητικά επέδωσαν στον Σεβασμιώτατο ένα τόμο των πρακτικών της Ύδρας του 7ου Διεθνούς...
30 Ιουνίου, 2022 - 14:50
Τελευταία ενημέρωση: 30/06/2022 - 23:19

Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας με στελέχη του Πανεπιστημίου Macquarie

Διαδώστε:
Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας με στελέχη του Πανεπιστημίου Macquarie

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος δέχθηκε στο γραφείο του την Δρ. Πατρίσια Κορομβόκη, Λέκτορα του Προγράμματος Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Macquarie, και τον κ. Θεόφιλο Πρεμέτη, Πρόεδρο του Ιδρύματος Macquarie Greek Studies Foundation Limited, τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022.

Οι επισκέπτες τιμητικά επέδωσαν στον Σεβασμιώτατο ένα τόμο των πρακτικών της Ύδρας του 7ου Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου με τίτλο «Γλώσσα και Ελευθερία της Έκφρασης».

Ο συλλογικός τόμος, τον οποίο επιμελήθηκαν η Aν. Kαθηγήτρια του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Νικολέττα Τσιτσανούδη–Μαλλίδη, και η Δρ. Πατρίσια Κορομβόκη αποτελεί καρπό φιλόπονης σύμπραξης μεταξύ δύο ηπείρων, δύο χωρών, δύο πανεπιστημίων και του ανθρώπινου δυναμικού τους κάτω από τις πρωτόγνωρες συνθήκες της πανδημίας του κορωνοϊού και τιμά τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, και στοχεύει στην ανάδειξη μιας σειράς επίκαιρων και νεωτερικών επιστημονικών θεμάτων που αναδεικνύουν τη διαλεκτική σχέση γλώσσας και έκφρασης και, πιο συγκεκριμένα, της ελληνικής γλώσσας και της ελεύθερης έκφρασης. Ο Σεβασμιώτατος έλαβε τον τόμο με χαρά και συνεχάρη τους συμμετέχοντες γι’ αυτήν την όμορφη πρωτοβουλία.

Πηγή: Το Βήμα της Εκκλησίας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων