22/04/2022 23/04/2022 Στην Ακολουθία των Αγίων Παθών του Κυρίου (Όρθρος Μεγάλης Παρασκευής) χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κυανέων κ. Ελπίδιος το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου Πέρθης. Κατά τη διάρκεια της Ακολουθίας ανεγνώσθησαν τα Δώδεκα Ευαγγέλια, δηλαδή οι δώδεκα ευαγγελικές περικοπές που περιγράφουν τα γεγονότα από τη σύλληψη έως και την ταφή του...
22 Απριλίου, 2022 - 21:19
Τελευταία ενημέρωση: 23/04/2022 - 3:54

Τα Άγια Πάθη και η Αποκαθήλωση στην Πέρθη

Διαδώστε:
Τα Άγια Πάθη και η Αποκαθήλωση στην Πέρθη

Στην Ακολουθία των Αγίων Παθών του Κυρίου (Όρθρος Μεγάλης Παρασκευής) χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κυανέων κ. Ελπίδιος το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου Πέρθης. Κατά τη διάρκεια της Ακολουθίας ανεγνώσθησαν τα Δώδεκα Ευαγγέλια, δηλαδή οι δώδεκα ευαγγελικές περικοπές που περιγράφουν τα γεγονότα από τη σύλληψη έως και την ταφή του Χριστού.

Το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου πραγματοποιήθηκε η ανάγνωση των Μεγάλων Ωρών, με τον Θεοφιλέστατο κ. Ελπίδιο να εξηγεί στους πιστούς τη θεματολογία τους που σχετίζεται με τη σωτηρία μας, ενώ στη συνέχεια τελέστηκε η Ακολουθία της Αποκαθηλώσεως, κατά την οποία έγινε αναπαράσταση της καταβίβασης του σώματος του Χριστού από τον Σταυρό. Ο Εσταυρωμένος τυλίχθηκε με «σινδόνη καθαρά», μεταφέρθηκε στη Αγία Τράπεζα και τοποθετήθηκε στον Επιτάφιο, ενώ ακολούθησε η περιφορά του Επιταφίου.

Ο Επίσκοπος Κυανέων στο σύντομο κήρυγμά του το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής ανέφερε: «Υπάρχουν πολλά μηνύματα που μας δόθηκαν όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα. Ωστόσο, θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας μόνο σε ένα: Σε εμάς τους ανθρώπους, το κεφάλι σκύβει ως αποτέλεσμα του θανάτου. Αυτό όμως δεν συνέβη στην περίπτωση του Χριστού. Ακούσαμε στο Ευαγγέλιο ότι ο Κύριός μας πρώτα έσκυψε το κεφάλι Του και μετά παρέδωσε το Πνεύμα Του. Αυτό είναι για να δείξει ότι ο Χριστός είναι Κύριος και των ζωντανών και των νεκρών, γιατί ελέγχει τη στιγμή του θανάτου Του».

Ο Θεοφιλέστατος κ. Ελπίδιος μετέφερε στο εκκλησίασμα την ευλογία και την αγάπη του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου και ευχήθηκε σε όλους ευλογημένο Πάσχα.

Περισσότερες φωτογραφίες:

 

Πηγή: Το Βήμα της Εκκλησίας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων