01/12/2022 01/12/2022 Από τις γλυκιές και μελωδικές φωνές των μαθητών και μαθητριών δύο ελληνορθοδόξων Κολλεγίων του Σύδνεϋ, καθώς και από τους νέους και τους κατηχητές της Ορθοδόξου Χριστιανικής Ενώσεως Σύδνεϋ, άκουσε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος τα πρώτα, για τη φετινή εορταστική περίοδο, κάλαντα των Χριστουγέννων. Συγκεκριμένα, το πρωί της Πέμπτης, 1 Δεκεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος, παρόντος...
01 Δεκεμβρίου, 2022 - 14:30

Τα πρώτα κάλαντα άκουσε ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος

Διαδώστε:
Τα πρώτα κάλαντα άκουσε ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος

Από τις γλυκιές και μελωδικές φωνές των μαθητών και μαθητριών δύο ελληνορθοδόξων Κολλεγίων του Σύδνεϋ, καθώς και από τους νέους και τους κατηχητές της Ορθοδόξου Χριστιανικής Ενώσεως Σύδνεϋ, άκουσε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος τα πρώτα, για τη φετινή εορταστική περίοδο, κάλαντα των Χριστουγέννων.

Συγκεκριμένα, το πρωί της Πέμπτης, 1 Δεκεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος, παρόντος του Πρωτοσύγκελλου, Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου κ. Χριστοφόρου Κρικέλη, υποδέχθηκε στα κεντρικά γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, στο προάστιο Redfern, τις αντιπροσωπείες μαθητών των Κολλεγίων Αγίου Σπυρίδωνος Kingsford και Αγίων Πάντων Belmore. Τα παιδιά, αφού έψαλαν τα παραδοσιακά κάλαντα, μετέφεραν στον Αρχιεπίσκοπο τις ευχές των συμμαθητών τους, καθώς και των διευθύνσεων και του διδακτικού προσωπικού των σχολείων τους.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας, επισκέφθηκαν τον Σεβασμιώτατο οι νέοι της Χριστιανικής Ενώσεως και οι Κατηχητές της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, οι οποίοι με τη συνοδεία μουσικών οργάνων έψαλαν τα κάλαντα στην επίσημη αίθουσα της Θεολογικής Σχολής του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου.

Μετά τις εορταστικές ψαλμωδίες τους, άπαντες δέχθηκαν τις ευχαριστίες του Ποιμενάρχου τους για τις επισκέψεις τους, καθώς και τις πατρικές ευχές του για χαρούμενα Χριστούγεννα και ευλογημένο νέο έτος.

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος παρακάλεσε πατρικά τους μαθητές και τις μαθήτριες, όπως και τους νέους και τις νέες της Χριστιανικής Ενώσεως, να διατηρούν τον Χριστό στο επίκεντρο της ζωής τους και να Τον έχουν συνοδοιπόρο στις χαρές και τις δοκιμασίες τους.

Τέλος, σε ανάμνηση της ημέρας, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Μακάριος προσέφερε στα παιδιά την επετειακή σειρά γραμματοσήμων, που εξέδωσε η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας σε συνεργασία με τα Αυστραλιανά Ταχυδρομεία, με αφορμή τους εορτασμούς των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, ενώ ακολούθησαν και παραδοσιακά κεράσματα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων