29/05/2022 29/05/2022 Με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίος επισκέφθηκε το Χόμπαρτ της Τασμανίας και παρέστη στους εορτασμούς της 81ης επετείου της Μάχης της Κρήτης. Οι επετειακές εκδηλώσεις ξεκίνησαν στο Κενοτάφιο του Χόμπαρτ, με την τέλεση Τρισάγιου από τον Θεοφιλέστατο, ο οποίος στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους της...
29 Μαΐου, 2022 - 15:41
Τελευταία ενημέρωση: 29/05/2022 - 15:36

Τασμανία: O Επίσκοπος Χαριουπόλεως στις επετειακές εκδηλώσεις για την Μάχη της Κρήτης

Διαδώστε:
Τασμανία: O Επίσκοπος Χαριουπόλεως στις επετειακές εκδηλώσεις για την Μάχη της Κρήτης

Με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίος επισκέφθηκε το Χόμπαρτ της Τασμανίας και παρέστη στους εορτασμούς της 81ης επετείου της Μάχης της Κρήτης.

Οι επετειακές εκδηλώσεις ξεκίνησαν στο Κενοτάφιο του Χόμπαρτ, με την τέλεση Τρισάγιου από τον Θεοφιλέστατο, ο οποίος στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας και του Σεβασμιωτάτου κ.κ. Μακαρίου.

Ακολούθησε εορταστική εκδήλωση στο Greek Hall, όπου εκφωνήθηκαν ομιλίες, παρουσιάστηκαν κρητικοί χοροί και παρατέθηκε ελαφρύ γεύμα.

Εκτός από τον Επίσκοπο Χαριουπόλεως, στις εκδηλώσεις για τη Μάχη της Κρήτης παρέστησαν η Κυβερνήτρια της Τασμανίας, κ. Barbara Baker, με τον σύζυγό της, η Γενική Εισαγγελέας της Τασμανίας, κ. Elise Archer, ο Στρατιωτικός Ακόλουθος της Ελληνικής Πρεσβείας στην Καμπέρα, Συνταγματάρχης κ. Ιωάννης Φασιανός, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας κ. Νικόλαος Θεοδωρόπουλος και εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων της Αυστραλίας.

Ο Θεοφιλέστατος κ. Βαρθολομαίος μετέφερε την αγάπη και τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου κ. Μακαρίου, υπερήφανου Κρητικού, και τόνισε την ανάγκη να αναλογιζόμαστε τους αγώνες που έδωσαν οι ήρωες της Μάχης της Κρήτης.

Εν κατακλείδι, ο Επίσκοπος Χαριουπόλεως μίλησε στους παρευρισκόμενους για την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει ο Σεβασμιώτατος στην Τασμανία τις επόμενες εβδομάδες.

Περισσότερες φωτογραφίες:

 

Πηγή: Το Βήμα της Εκκλησίας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων