31/08/2021 31/08/2021 Την Κυριακή, 29 Αυγούστου, οι πιστοί της Πέρθης τίμησαν την μνήμη της Αποτομής της Κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου στην Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννη. Την παραμονή της εορτής, τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κυανέων κ. Ελπιδίου. Στο Καθολικό της Μονής όλοι οι πιστοί και οι κληρικοί της Πέρθης έψαλαν μαζί εγκώμια και ύμνους...
31 Αυγούστου, 2021 - 10:17
Τελευταία ενημέρωση: 31/08/2021 - 10:18

Η Αποτομή της Τιμίας Κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου στη Πέρθη

Διαδώστε:
Η Αποτομή της Τιμίας Κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου στη Πέρθη

Την Κυριακή, 29 Αυγούστου, οι πιστοί της Πέρθης τίμησαν την μνήμη της Αποτομής της Κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου στην Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννη.

Την παραμονή της εορτής, τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κυανέων κ. Ελπιδίου. Στο Καθολικό της Μονής όλοι οι πιστοί και οι κληρικοί της Πέρθης έψαλαν μαζί εγκώμια και ύμνους για τον σπουδαιότερο γιο που είχε ποτέ γεννηθεί, όπως τον κατονόμασε ο Χριστός («αμήν λέγω υμίν, ουκ εγήγερται εν γεννητοίς γυναικών μείζων Ιωάννου του βαπτιστού»).

Στο τέλος της Ακολουθίας, ο Θεοφιλέστατος κ. Ελπίδιος, συνοδευόμενος από τον Ηγούμενο της Μονής, θαύμασε τα έργα που ολοκληρώθηκαν πρόσφατα στο Ιερό της εκκλησίας, τα οποία περιελάμβαναν την εγκατάσταση νέων ξύλινων ντουλαπιών για τη φύλαξη λειτουργικών αντικειμένων.

Το πρωί της Κυριακής τελέστηκε ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κυανέων, ο οποίος είχε τη χαρά να αντικρίσει πολλές νέες οικογένειες μέσα στην εκκλησία.

Στο κήρυγμά του, ο Θεοφιλέστατος κ. Ελπίδιος ανέφερε ότι η 29η Αυγούστου είναι μια ημέρα αυστηρής νηστείας και πένθους, καθώς αυτή τη μέρα τιμάμε τον φρικτό θάνατο του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή. Η ζωή του διακόπηκε, επισήμανε, αφού ήταν ο μόνος που είχε το θάρρος να πλησιάσει τον βασιλιά Ηρώδη και να τον αποδοκιμάσει με αυστηρότητα για το σκάνδαλο που προκαλούσε μέσα στην κοινωνία.

Προσέθεσε δε ότι τα λόγια του Αγίου Ιωάννη: «οὐκ ἔξεστί σοι ἔχειν τὴν γυναῖκα τοῦ ἀδελφοῦ σου» (Μάρκος 6:18), ήταν αρκετά για να τον ρίξουν στη φυλακή και να τον εκτελέσουν. «Η εμπειρία του μαρτυρίου και του θανάτου ήταν το κόστος που πλήρωσε ο Άγιος Ιωάννης για το γεγονός ότι έλεγε την αλήθεια», παρατήρησε καταληκτικά ο Θεοφιλέστατος, για να υπογραμμίσει κλείνοντας ότι ο Πρόδρομος «είναι παράδειγμα για όλους όσους επιθυμούν να ομολογήσουν την αλήθεια στη ζωή, ανεξάρτητα από το κόστος που μπορεί να έχει».

Μετά από τη Θεία Λειτουργία, ο Επίσκοπος Κυανέων κάλεσε όλο το εκκλησίασμα να παραμείνει για ένα σαρακοστιανό πρωινό τσάι στην τράπεζα της μονής.

Πηγή: vema.com.au

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων