30/09/2021 30/09/2021 Τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021, στη μικρή πόλη Prevelly της Δυτικής Αυστραλίας εορτάστηκε η Μετάσταση του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου και Ευαγγελιστού. Με προορισμό τους το φερώνυμο εκκλησάκι, πάνω από εκατό πιστοί ταξίδεψαν από την Πέρθη στο Prevelly, με αυτοκίνητα και με λεωφορείο. Εκεί έσμιξαν με τους ντόπιους, από το Prevelly και την κοντινή πόλη...
30 Σεπτεμβρίου, 2021 - 16:30
Τελευταία ενημέρωση: 30/09/2021 - 19:16

Αυστραλία: Το Prevelly γιόρτασε τον προστάτη Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο

Διαδώστε:
Αυστραλία: Το Prevelly γιόρτασε τον προστάτη Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο

Τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021, στη μικρή πόλη Prevelly της Δυτικής Αυστραλίας εορτάστηκε η Μετάσταση του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου και Ευαγγελιστού.

Με προορισμό τους το φερώνυμο εκκλησάκι, πάνω από εκατό πιστοί ταξίδεψαν από την Πέρθη στο Prevelly, με αυτοκίνητα και με λεωφορείο. Εκεί έσμιξαν με τους ντόπιους, από το Prevelly και την κοντινή πόλη Margaret River, οι οποίοι συμμετείχαν στον εορτασμό. Εξάλλου, το εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου είναι ένα εμβληματικό ορόσημο για τους ντόπιους, οι οποίοι κάθε χρόνο υποδέχονται με μεγάλη χαρά τους πιστούς που καταφθάνουν από την Πέρθη.

 

 

Σημειώνεται ότι το Prevelly βρίσκεται στη νοτιοδυτική ακτή της Δυτικής Αυστραλίας, στις εκβολές του ποταμού Margaret. Είχε ιδρυθεί από τον Geoff Edwards στις αρχές της δεκαετίας του 1960 και ονομάστηκε Prevelly από τη Μονή Πρέβελη που βρίσκεται στην Κρήτη.

Ο Edwards ήταν ένας από τους Αυστραλούς στρατιώτες που είχαν πολεμήσει στη Μάχη της Κρήτης το 1941 και είχαν βρει καταφύγιο στο μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη, πριν από την εκκένωση του νησιού από τις συμμαχικές δυνάμεις. Για να ευχαριστήσει τους ανθρώπους της Κρήτης και του μοναστηριού, ο Edwards και πολλοί άλλοι Αυστραλοί στρατιώτες που πολέμησαν στη μεγαλόνησο, ανήγειραν παρεκκλήσι αφιερωμένο στον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο με θέα στον Ινδικό Ωκεανό.

 

 

Αξίζει να αναφερθεί ότι η περιοχή του ποταμού Margaret είναι πολύ δημοφιλής στους τουρίστες λόγω των εμβληματικών της τοποθεσιών για σερφ, καθώς και των παγκοσμίου φήμης οινοποιείων που βρίσκονται εκεί. Περίπου 600.000 τουρίστες ετησίως επισκέπτονται την περιοχή.

Κατά τον εορτασμό της Μεταστάσεως του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κυανέων κ. Ελπίδιος χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και προεξήρχε της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας. Στο κήρυγμά του, ο Θεοφιλέστατος μίλησε στο εκκλησίασμα για τη μεγάλη χριστιανική αγάπη, στην οποία αναφέρεται με έμφαση ο Άγιος Ιωάννης τόσο στο Ευαγγέλιό του, όσο και στις επιστολές τους προς τους χριστιανούς.

Συγκεκριμένα, ο Επίσκοπος Κυανέων παρέθεσε και ανέλυσε ένα απόσπασμα από την Α’ Καθολική Επιστολή του Θεολόγου, όπου τονίζει πως αυτό που ισχυρίζεται ότι αγαπά τον Θεό και μισεί τον αδελφό του, είναι ψεύτης («ἐάν τις εἴπῃ ὅτι ἀγαπῶ τὸν Θεόν, καὶ τὸν ἀδελφὸν αὐτοῦ μισῇ, ψεύστης ἐστίν· ὁ γὰρ μὴ ἀγαπῶν τὸν ἀδελφὸν ὃν ἐώρακε, τὸν Θεόν ὃν οὐχ ἑώρακε πῶς δύναται ἀγαπᾶν;» [Ιωα. Α’ 4,20]) .

 

 

Επιπλέον, ο Θεοφιλέστατος κ. Ελπίδιος ευχαρίστησε όσους ταξίδεψαν από την Πέρθη για να συμμετάσχουν στην εορτή, καθώς επίσης τους ντόπιους κατοίκους, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στα μέλη των οικογενειών των παλιών Αυστραλών στρατιωτικών που ήταν επίσης παρόντες.

Τέλος, ο Επίσκοπος Κυανέων μετέφερε σε όλους τους πιστούς τις ευλογίες, την αγάπη και τους θερμούς χαιρετισμούς του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου.

 

 

Μετά τη Θεία Λειτουργία, παρατέθηκε ένα υπέροχο γεύμα στην αίθουσα που βρίσκεται δίπλα στην εκκλησία.

 

 

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

 

Πηγή: Το Βήμα της Εκκλησίας – Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων