04/10/2022 05/10/2022 Με λαμπρότητα εορτάστηκε η 62η επέτειος της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια Νορθ-Κόουτ της Βικτώριας την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022. Στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων που οργάνωσε η Κυπριακή Κοινότητα Μελβούρνης και Βικτώριας, στην Ενορία Υπαπαντής του Κυρίου, στο προάστιο Coburg, τελέστηκε Δοξολογία και Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ αναπαύσεως των ηρώων που αγωνίστηκαν για...
04 Οκτωβρίου, 2022 - 16:10
Τελευταία ενημέρωση: 05/10/2022 - 1:00

Βικτώρια – Νορθ-Κόουτ: Εορτασμός της 62ης επετείου της Κυπριακής Ανεξαρτησίας

Διαδώστε:
Βικτώρια – Νορθ-Κόουτ: Εορτασμός της 62ης επετείου της Κυπριακής Ανεξαρτησίας

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η 62η επέτειος της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια Νορθ-Κόουτ της Βικτώριας την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022.

Στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων που οργάνωσε η Κυπριακή Κοινότητα Μελβούρνης και Βικτώριας, στην Ενορία Υπαπαντής του Κυρίου, στο προάστιο Coburg, τελέστηκε Δοξολογία και Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ αναπαύσεως των ηρώων που αγωνίστηκαν για την απελευθέρωση της μεγαλονήσου από τη βρετανική κατοχή, προεστώτος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερασούντος κ. Ευμενίου, ο οποίος εκπροσώπησε τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο.

 

 

Ανάμεσα στο πολυπληθές εκκλησίασμα βρισκόταν ο νέος Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αυστραλία, κ. Αντώνιος Σαμμούτης, ο οποίος επισκέφθηκε για πρώτη φορά τη Βικτώρια, μετά από τον πρόσφατο διορισμό του. Παρέστησαν, επίσης, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στη Μελβούρνη, κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκης, η ομογενής ομοσπονδιακή Βουλευτής, κ. Μαρία Βαμβακινού, οι πολιτειακοί Βουλευτές κ. Nazih Elasmar, Bruce Atkinson και Νικόλαος Στάικος, ο Πρόεδρος της Διακοινοτικής Επιτροπής Βικτώριας, κ. Αντώνιος Τσουρδαλάκης, πρόεδροι και εκπρόσωποι παροικιακών οργανισμών, καθώς και σημαιοφόροι νέοι της Ομογένειας.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερασούντος κατά την ομιλία του καλωσόρισε καταρχάς, εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου κ.κ. Μακαρίου, τον νέο Ύπατο Αρμοστή της Κυπριακής Δημοκρατίας και του ευχήθηκε να έχει δύναμη, κουράγιο και θεία φώτιση κατά την επιτέλεση της νέας του αποστολής στους Αντίποδες.
Κατόπιν, ο Θεοφιλέστατος κ. Ευμένιος αναφέρθηκε στα γεγονότα που οδήγησαν στην απελευθέρωση της Κύπρου και βέβαια στους ήρωες που θυσίασαν τις ζωές τους αγωνιζόμενοι για την ελευθερία. Τόνισε ότι αυτή η θυσία των ηρώων αποτελεί παράδειγμα για τους νεότερους, καθώς αναδεικνύει ότι χωρίς θυσίες δεν μπορούν να επιτευχθούν σημαντικοί και υψηλοί στόχοι. Επίσης, ο Θεοφιλέστατος εστίασε στην αξία της ενότητας, που προσδίδει δύναμη και ισχύ, ενώ επισήμανε ότι η ενότητα αποκτά πληρότητα μόνο όταν η ζωή μας περιστρέφεται γύρω από την Εκκλησία του Χριστού. «Η Εκκλησία είναι αυτή που θεραπεύει πληγές και διχασμούς», υπογράμμισε, «και φέρνει σε ενότητα τις διαφορές των ανθρώπων που πολλές φορές είναι η αιτία του διχασμού».

Τέλος, ο Επίσκοπος Κερασούντος μετέφερε σε όλους την αγάπη και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Μακαρίου.

Περισσότερες φωτογραφίες:

 

(Πηγή: Το Βήμα της Εκκλησίας)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων