05/05/2021 05/05/2021 Τη Δευτέρα, 3 Μαΐου, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος ιερούργησε στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου, στο Yellow Rock της Νέας Νοτίου Ουαλίας, και τέλεσε την εις Διάκονον χειροτονία του Μοναχού π. Παϊσίου Χατζηγεωργίου. Συγκεκριμένα στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου, στο Yellow Rock της Νέας Νοτίου Ουαλίας, ιερούργησε το πρωί της...
05 Μαΐου, 2021 - 6:00

Χειροτονία διακόνου στην Μονή Αγίου Γεωργίου στην Αυστραλία

Διαδώστε:
Χειροτονία διακόνου στην Μονή Αγίου Γεωργίου στην Αυστραλία

Τη Δευτέρα, 3 Μαΐου, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος ιερούργησε στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου, στο Yellow Rock της Νέας Νοτίου Ουαλίας, και τέλεσε την εις Διάκονον χειροτονία του Μοναχού π. Παϊσίου Χατζηγεωργίου.

Συγκεκριμένα στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου, στο Yellow Rock της Νέας Νοτίου Ουαλίας, ιερούργησε το πρωί της Δευτέρας, 3 Μαΐου, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος, πλαισιούμενος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μιλητουπόλεως κ. Ιάκωβο, με τη συμμετοχή της μοναστικής αδελφότητος και του Καθηγουμένου της Μονής, Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου κ. Ιερωνύμου.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, μέσα σε κλίμα πνευματικής χαράς για τη Λαμπροφόρο Ανάσταση του Χριστού, όσο και για την εορτή του προστάτη Αγίου της Ιεράς Μονής, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την εις Διάκονον χειροτονία του Μοναχού π. Παϊσίου Χατζηγεωργίου.

Στον νουθετήριο λόγο του, αφού επαίνεσε τις αρετές του π. Παϊσίου, κάνοντας ειδική μνεία στην αγάπη που έχει για την Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου, του επισήμανε πως “η αγάπη και η ενότητα είναι απαραίτητα μοναχικά προσόντα και αποτελούν την πεμπτουσία του μοναχισμού”.

Ακολούθως, ο Αρχιεπίσκοπος περιέγραψε εκτενώς τον βίο του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, δίνοντας έμφαση στο θάρρος και στην τόλμη με τα οποία ομολόγησε την πίστη του στον Χριστό, ενώπιον του αυτοκράτορα Διοκλητιανού, φανατικού διώκτη του Χριστιανισμού.

Αναφέρθηκε ακόμη στο γενναίο φρόνημά του και στο γεγονός ότι παρέμεινε ακλόνητος στην πίστη του, παρότι φυλακίστηκε και παραδόθηκε σε μια σειρά σκληρών βασανιστηρίων, κι ενώ πρωτύτερα είχε απορρίψει τιμές και αξιώματα τα οποία θα του χάριζαν, εάν θυσίαζε στα είδωλα.

Ολοκληρώνοντας την περιγραφή της ζωής και των αγώνων του Αγίου Γεωργίου, ο Σεβασμιώτατος σημείωσε τα μηνύματα που προκύπτουν για τους σύγχρονους Χριστιανούς, ενώ απευθυνόμενος προσωπικά στον νέο Διάκονο, υπογράμμισε πως ο μοναχισμός δεν είναι υπόθεση του βιβλίου, αλλά αποκάλυψη του μυστηρίου του Θεού δια του βιώματος και του θελήματος.

Κλείνοντας, προέτρεψε πατρικά τον π. Παϊσιο να θυσιάζεται διακονών καθημερινά με αγάπη ειλικρινή, ακολουθώντας το παράδειγμα του Χριστού και των Αγίων της Εκκλησίας μας. “Αλλά σε προειδοποιώ ότι τίποτε δεν είναι πιο οδυνηρό από το να έχει κάποιος την αγάπη του Χριστού σε αυτόν τον κόσμο”, έσπευσε να επισημάνει και συνέχισε: “Αυτό οδηγεί σε μια πάλη τεραστίων διαστάσεων.

Κι όταν αποφασίζουμε να ακολουθήσουμε τον Χριστό δια της αγάπης, τότε κάθε μέρα της ζωής μας γίνεται Γολγοθάς, δηλαδή γίνεται ημέρα παθημάτων, δακρύων και πόνου. Η χαρά όμως της εσταυρωμένης αγάπης είναι αυτό που ζούμε με την Ανάσταση. Δόξασε τον Θεό με όλη σου την ύπαρξη. Μη φοβηθείς, μην απογοητευθείς, μην αποκάμεις στον πόνο και στις δοκιμασίες της κάθε ημέρας. Ο Χριστός νικά, η ανάσταση είναι εδώ, η βασιλεία του Θεού εντός ημών εστίν”.

Σημειώνεται ότι στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου παρέστησαν η Ύπατη Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Μάρθα Μαυρομμάτη, αρκετοί προσκυνητές, καθώς σύσσωμες οι αδελφότητες των Ιερών Μονών Παναγίας Παντανάσσης και Τιμίου Σταυρού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων