25/10/2018 25/10/2018 Το Μουσείο Χριστιανικής Τέχνης «Αγία Αικατερίνη των Σιναϊτών» επισκέφθηκε, πριν από λίγες ημέρες, ο πρώτος Βρετανός ορθόδοξος επίσκοπος και κορυφαίος θεολόγος της ορθοδοξίας Κάλλιστος Γουέαρ. Ο Σεβασμιώτατος περιηγήθηκε στη συλλογή του Μουσείου και παρακολούθησε με ενδιαφέρον την εξελικτική πορεία της τέχνης του νήσου Κρήτης μας από τον 14ο αιώνα μέχρι την κρητική Αναγέννηση αλλά και τον...
25 Οκτωβρίου, 2018 - 18:46
Τελευταία ενημέρωση: 25/10/2018 - 18:48

Ο Κάλλιστος Γουέαρ στην Κρήτη

Διαδώστε:
Ο Κάλλιστος Γουέαρ στην Κρήτη

Το Μουσείο Χριστιανικής Τέχνης «Αγία Αικατερίνη των Σιναϊτών» επισκέφθηκε, πριν από λίγες ημέρες, ο πρώτος Βρετανός ορθόδοξος επίσκοπος και κορυφαίος θεολόγος της ορθοδοξίας Κάλλιστος Γουέαρ. Ο Σεβασμιώτατος περιηγήθηκε στη συλλογή του Μουσείου και παρακολούθησε με ενδιαφέρον την εξελικτική πορεία της τέχνης του νήσου Κρήτης μας από τον 14ο αιώνα μέχρι την κρητική Αναγέννηση αλλά και τον 19ο αιώνα. Τον Επίσκοπο Διοκλείας και Μεγάλης Βρετανίας συνόδευαν ακαδημαϊκοί από σπουδαία πανεπιστήμια του κόσμου όπως το Χάρβαρντ, το Κέιμπριτζ και την Οξφόρδη, οι οποίοι ταξίδεψαν μέχρι την Κρήτη στο πλαίσιο ενός προγράμματος προσκυνηματικού τουρισμού.

Οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν από τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής κ. Νικόλαο Γιγουρτάκη και από την επιμελήτρια του Μουσείου κ. Έφη Ψιλάκη και είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα εκθέματα που αντικατοπτρίζουν τη θρησκευτική και κοινωνική ιστορία της Κρήτης και πιστοποιούν την ανάπτυξη των τεχνών που συμπορεύτηκαν με τη ζωγραφική, όπως είναι η ξυλογλυπτική, η αντιγραφή χειρογράφων, η χρυσοκεντητική, η εκκλησιαστική μεταλλοτεχνία και η λιθογλυπτική.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων