09/12/2022 10/12/2022 Στους φιλόξενους χώρους της Πατριαρχικής Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022, το δεύτερο κατά σειρά Ιερατικό Συνέδριο των κληρικών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, υπό την πνευματική και ευλογητική παρουσία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου. Προλογίζοντας, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος, αφού ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες κληρικούς, παρουσίασε τον άρτι χειροτονηθέντα Βοηθό του, Θεοφιλέστατο...
09 Δεκεμβρίου, 2022 - 20:48
Τελευταία ενημέρωση: 10/12/2022 - 2:10

2ο Ιερατικό Συνέδριο της Αρχιεπισκοπής Κρήτης

Διαδώστε:
2ο Ιερατικό Συνέδριο της Αρχιεπισκοπής Κρήτης

Στους φιλόξενους χώρους της Πατριαρχικής Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022, το δεύτερο κατά σειρά Ιερατικό Συνέδριο των κληρικών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, υπό την πνευματική και ευλογητική παρουσία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου.

Προλογίζοντας, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος, αφού ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες κληρικούς, παρουσίασε τον άρτι χειροτονηθέντα Βοηθό του, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κνωσού κ. Μεθόδιο και τις διοικητικές ευθύνες τις οποίες θα αναλάβει από το νέο έτος, ως Διευθυντής στο Επικοινωνιακό και Μορφωτικό Ίδρυμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης.

Ακολούθως, αναφέρθηκε διεξοδικώς στα σημαντικότερα σημεία του έργου της διακονίας μέχρι σήμερα, εξέφρασε τις προθέσεις του στους κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής για πολλές κατευθύνσεις και τους προέτρεψε να καλλιεργούν πάντοτε πνεύμα συνεργασίας και ενότητας, για την πρόοδο της Τοπικής μας Εκκλησίας.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε σε θέματα ποιμαντικού ενδιαφέροντος και εκκλησιαστικής ευταξίας, καθώς επίσης και σε διάφορα τρέχοντα και σημαντικά θέματα, ποιμαντικής και διοικητικής φύσεως, που αφορούν τις κατά τόπους ενορίες και τις περιοχές ευθύνης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, και στη συνέχεια ακολούθησε γόνιμος διάλογος και ανταλλαγή απόψεων.

Χαιρετισμό στο συνέδριο απηύθυνε ο Προεδρεύων της Πατριαρχικής Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης, καθηγητής κ. Εμμανουήλ Δουνδουλάκης, ο οποίος καλωσόρισε τους ιερείς στην Ακαδημία και τους ενημέρωσε για το σπουδαίο έργο που επιτελείται σε αυτήν, όλα αυτά τα χρόνια.

Έπειτα, τον λόγο έλαβε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Θεολόγος Αλεξανδράκης, Διευθυντής του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης (Ι.Π.Ε.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο οποίος αφού μετέφερε τις ευχές και την αγάπη του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου προς τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ευγένιο, εξήγησε τις δράσεις του Ι.Π.Ε. και ανέλυσε τα διά ζώσης και εξ αποστάσεως επιμορφωτικά προγράμματα τα οποία προσφέρει και που είναι δωρεάν και συγχρηματοδοτούμενα από το Ελληνικό Δημόσιο και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Σύναξη ολοκληρώθηκε με την παραλαβή, από τους κληρικούς, των ιερών αντιμηνσίων, των εγκολπίων Εορτολογίων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης του έτους 2023 και με την ανταλλαγή ευχών, εν όψει των εορτών του Αγίου Δωδεκαημέρου.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Το Ι.Π.Ε. στην Ιερατική Σύναξη της Αρχιεπισκοπής Κρήτης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων