12/03/2022 12/03/2022 Κάλεσμα για προσευχή υπέρ της κατάπαυσης του πολέμου που μαίνεται στην Ουκρανία απήυθυνε προς το εκκλησίασμα ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος από τον Ιερό Μητρoπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά Ηρακλείου, όπου χοροστάτησε στην Α’ Στάση των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο το απόγευμα της Παρασκευής 11 Μαρτίου 2022. «Διαδραματίζεται δίπλα μας μία αδελφοκτονία και...
12 Μαρτίου, 2022 - 10:40
Τελευταία ενημέρωση: 12/03/2022 - 11:13

Αρχιεπίσκοπος Κρήτης για Ουκρανία: Κάλεσμα προσευχής υπέρ ειρήνης

Διαδώστε:
Αρχιεπίσκοπος Κρήτης για Ουκρανία: Κάλεσμα προσευχής υπέρ ειρήνης

Κάλεσμα για προσευχή υπέρ της κατάπαυσης του πολέμου που μαίνεται στην Ουκρανία απήυθυνε προς το εκκλησίασμα ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος από τον Ιερό Μητρoπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά Ηρακλείου, όπου χοροστάτησε στην Α’ Στάση των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο το απόγευμα της Παρασκευής 11 Μαρτίου 2022.

«Διαδραματίζεται δίπλα μας μία αδελφοκτονία και γι’ αυτό αισθανόμαστε την ανάγκη αυτή την ευλογημένη ημέρα, οι επίσκοποι της Εκκλησίας της Κρήτης να καλέσουμε τον λαό μας σε προσευχή για την κατάπαυση αυτού του οδυνηρού για την ανθρωπότητα, ολόκληρη, γεγονότος του πολέμου», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης.

 

Βίντεο: ΚΡΗΤΗ TV

 

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές ημέρες με ανακοίνωση της η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή της προς τον δοκιμαζόμενο Ουκρανικό λαό.

Μεταξύ άλλων εκφράζει τον αποτροπιασμό της για όσα θλιβερά συμβαίνουν στη χώρα και στρέφει ιδιαίτερα τις προσευχές και τις σκέψεις της προς τους Έλληνες που ζουν στην Ουκρανία εκφράζοντας τα συλλυπητήρια της προς τις οικογένειες των ομογενών που έχασαν τη ζωή τους στον πόλεμο.

«Η Εκκλησία Κρήτης, τέλος, καλεί σε προσευχή τον πιστό λαό μας για να τερμαστιστεί το καταστροφικό και απαράδεκτο γεγονός του πολέμου, της ανεπανόρθωτης καταστροφής μίας Χώρας και του λαού της, από ομόδοξους μάλιστα στρατιώτες, και καλεί όλους, κυρίως τους υπεύθυνους και αρμόδιους για το θέμα τούτο, να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, κατά τρόπο υπεύθυνο, για την άμεση επικράτηση της ειρήνης», καταλήγει.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων