17/06/2021 17/06/2021 «Ακούγοντας τον λόγον της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδοξίας σήμερον» τιτλοφορείται το διαδικτυακό Διήμερο, που διοργανώνει η Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης στις 25 και 26 Ιουνίου του 2021, πέντε χρόνια μετά την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδόξου Εκκλησίας στο Κολυμπάρι. Το διαδικτυακό διήμερο πρόκειται να πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα και ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχη...
17 Ιουνίου, 2021 - 17:46
Τελευταία ενημέρωση: 17/06/2021 - 17:45

Διαδικτυακό διήμερο για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο στην ΟΑΚ

Διαδώστε:
Διαδικτυακό διήμερο για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο στην ΟΑΚ

«Ακούγοντας τον λόγον της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδοξίας σήμερον» τιτλοφορείται το διαδικτυακό Διήμερο, που διοργανώνει η Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης στις 25 και 26 Ιουνίου του 2021, πέντε χρόνια μετά την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδόξου Εκκλησίας στο Κολυμπάρι.

Το διαδικτυακό διήμερο πρόκειται να πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα και ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου Α΄, με στόχο την περαιτέρω διαφώτιση των συνειδήσεων και την ενημέρωση για το ιερό έργο, το οποίο ενσωματώνεται πλήρως ως απάντηση και στα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα των καιρών.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν οι: Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος Α΄, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, Πρόεδρος ΟΑΚ, κ. Ιωάννης Μαλανδράκης, Δήμαρχος Πλατανιά, κ. Γεώργιος Καλαντζής, Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων, κ. Σταύρος Αρναουτάκης, Περιφερειάρχης Κρήτης και κ. Ιωάννης Αμανατίδης, πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών.

Την κεντρική ομιλία θα πραγματοποιήσει ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, ενώ θα συμμετάσχουν ακόμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ.Ανδρέας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, η καθηγήτρια Κοινωνιολογίας της Θρησκείας και της Ηθικής στο Τμήμα Θεολογίας του ΑΠΘ, Νίκη Παπαγεωργίου, ο καθηγητής Συστημικής Θεολογίας του Τμήματος Ορθόδοξης Θεολογίας του Ludwig Maximilian Πανεπιστημίου του Μονάχου, Αθανάσιος Βλέτσης, ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, Θεόδωρος Γιάγκου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νιγηρίας κ. Αλέξανδρος και ο αναπληρωτής Καθηγητής του τμήματος Κοινωνικής και Ποιμαντικής Θεολογίας, π. Χρήστος Φιλιώτης.

Επίσης, το απόγευμα του Σαββάτου 26 Ιουνίου και ώρα 18:00 θα πραγματοποιηθεί επιπλέον και Στρογγυλή Τράπεζα, στην οποία θα συντονίζει ο κ. Γεώργιος Στριλιγκάς, Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Θεολόγων στο Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Κρήτης, με συμμετέχοντες τους: κ. Αρσένιο Αρσενάκη, ΜΔΕ Θεολογίας, Εκπαιδευτικό Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Πειραματικό Γυμνάσιο Ρεθύμνου Πανεπιστημίου Κρήτης, κ. Δημήτρη Χοϊλούς, Δρ Θεολογίας – Εκπαιδευτικό Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, 2ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας και κ. Γεώργιο Μέμο, Εκπαιδευτικό Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, 2ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Βενιζέλου Χανίων.

Η παραπάνω Διαδικτυακή Διημερίδα θα μεταδοθεί από το κανάλι του Ιδρύματος στο YouTube. Το μόνο που απαιτείται είναι η σύνδεση μέσω του συνδέσμου: https://bit.ly/2J7COjq, επιλέγοντας τη συγκεκριμένη εκδήλωση, που θα έχει τη σήμανση “LIVE” (Ζωντανή Μετάδοση).

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων