21/04/2021 21/04/2021 Οι Ιεράρχες της Κρήτης αποδέχονται να γιορτάσουν μία Ανάσταση διαφορετική απ’ τα συνηθισμένα, σε καμία περίπτωση πάντως ίδια με την περσινή. Έτοιμη να “οικονομήσει” τα πράγματα, κάνοντας… την δική της “υπέρβαση” δηλώνει η Εκκλησία της Κρήτης, προσαρμοζόμενη στις ανάγκες της εποχής: Δηλαδή, συζητά και επί της ουσίας αποδέχεται την τροποποίηση της ώρας, αρκεί στους Ιερούς...
21 Απριλίου, 2021 - 13:17
Τελευταία ενημέρωση: 21/04/2021 - 14:16

Επίσκοπος Κνωσού: “Ο Χριστός θα Αναστηθεί ανεξαρτήτως ώρας”

Διαδώστε:
Επίσκοπος Κνωσού: “Ο Χριστός θα Αναστηθεί ανεξαρτήτως ώρας”

Οι Ιεράρχες της Κρήτης αποδέχονται να γιορτάσουν μία Ανάσταση διαφορετική απ’ τα συνηθισμένα, σε καμία περίπτωση πάντως ίδια με την περσινή.

Έτοιμη να “οικονομήσει” τα πράγματα, κάνοντας… την δική της “υπέρβαση” δηλώνει η Εκκλησία της Κρήτης, προσαρμοζόμενη στις ανάγκες της εποχής: Δηλαδή, συζητά και επί της ουσίας αποδέχεται την τροποποίηση της ώρας, αρκεί στους Ιερούς Ναούς να παρευρίσκονται πιστοί, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα!

“Ο Χριστός δεν εγκλωβίζεται ωρολόγια προγράμματα, θα Αναστηθεί ανεξαρτήτως ώρας!” δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο Επίσκοπος Κνωσού Πρόδρομος Ξενάκης. Οι ιεράρχες του νησιού αποδέχονται να γιορτάσουν μία Ανάσταση διαφορετική απ’ τα συνηθισμένα, σε καμία περίπτωση πάντως ίδια με την περσινή.

Προτιμούν εν ολίγοις, το “Χριστός Ανέστη” να ακουστεί 2 και 3 ώρες νωρίτερα, το αργά το απόγευμα ή το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, παρά να ψαλεί κανονικά, στις 12 τα μεσάνυχτα, κεκλεισμένων των θυρών, με τους πιστούς απόντες!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων