22/02/2023 22/02/2023 Στον Ιδρυματικό Ναό της Αγίας Σκέπης, στην Πατριαρχική Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Κρήτης, τελέστηκε χθες η, καθιερωμένη στην εκπαιδευτική λειτουργία της, Θεία Λειτουργία. Της Ευχαριστιακής Σύναξης προέστη ο Πανοσιολογιώτατος Θεόδωρος Μεϊμάρης, Μέγας Πρωτοσύγκελλος του Οικουμενικού Πατριαρχείου και Καθηγητής στην ΠΑΕΑΚ, πλαισιωμένος από τον Πανοσιολογιώτατο π. Κύριλλο Χριστοφή, εντεταλμένο υπό του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου στη...
22 Φεβρουαρίου, 2023 - 11:06
Τελευταία ενημέρωση: 22/02/2023 - 11:07

Ευχαριστιακή Σύναξη στην ΠΑΕΑΚ

Διαδώστε:
Ευχαριστιακή Σύναξη στην ΠΑΕΑΚ

Στον Ιδρυματικό Ναό της Αγίας Σκέπης, στην Πατριαρχική Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Κρήτης, τελέστηκε χθες η, καθιερωμένη στην εκπαιδευτική λειτουργία της, Θεία Λειτουργία.

Της Ευχαριστιακής Σύναξης προέστη ο Πανοσιολογιώτατος Θεόδωρος Μεϊμάρης, Μέγας Πρωτοσύγκελλος του Οικουμενικού Πατριαρχείου και Καθηγητής στην ΠΑΕΑΚ, πλαισιωμένος από τον Πανοσιολογιώτατο π. Κύριλλο Χριστοφή, εντεταλμένο υπό του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου στη διακονία του Ιδρυματικού Ναού, και τους κληρικούς φοιτητές της ΠΑΕΑΚ π. Ελευθέριο Μπικάκη, από την Ιερά Μητρόπολη Γορτύνης και Αρκαδίας, και π. Αντώνιο Μανιά, από την Ιερά Μητρόπολη Σύμης, καθώς και τον Αρχιδιάκονο π. Ευγένιο Χριστόπουλο, αδελφό της Ιεράς Μονής Επανωσήφη.

Συμπροσευχόμενοι παρέστησαν στο Ιερό Βήμα οι: Πρωτ. Αυγουστίνος Μπαϊρακτάρης, αν. Καθηγητής και Διευθυντής του ΠΕΜΨ, Αρχιμανδρίτης Κορνήλιος Αθανασάκης, Ιερατικώς Προϊστάμενος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναούτου Αγίου Μηνά, και Γεώργιος Λαδουκάκης, Πρωτο-πρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου.

Το Ιερό Αναλόγιο διεύθυναν οι Μιχ. Στρουμπάκης, αν. Καθηγητής και Εμμ. Ξυνάδας, επίκουρος Καθηγητής, πλαισιωμένοι από ομάδα φοιτητών από τα δύο Προγράμματα Σπουδών (ΠΙΣ & ΠΕΜΨ). Τη διακονία του Ιερού Άμβωνα υπηρέτησε ο φοιτητής του Δ΄ έτους ΠΙΣ,Ειρηναίος Σταμέλος, από την Χαλκίδα. Παρέστησαν επίσης μέλη του Διδακτικού και Διοικητικού Προσωπικού και η φοιτητική κοινότητα.

Ο Μ. Πρωτοσύγκελλος κ. Θεόδωρος εξέφρασε τις ευχαριστίες του, μετά το πέρας της ευχαριστιακής συνάξεως, προς τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ευγένιο για την κανονική άδεια της ιερουργίας, υπογραμμίζοντας τη σπουδαιότητα της σύζευξης μεταξύ θεωρίας και πράξης, της παρακολούθησης, δηλαδή, των μαθημάτων στις αίθουσες διδασκαλίας και της λατρευτικής ζωής, αναπολώντας επίσης τα λειτουργικά βιώματα που αποκόμισε και ο ίδιος, στο συγκεκριμένο χώρο, ως φοιτητής της ΑΕΣΚ, πριν από εικοσιπέντε και πλέον χρόνια.

Στο πλαίσιο της ως άνω ευχαριστιακής συνάξεως αναπέμφθηκε επιμνημόσυνη δέηση για τον αοίδιμο Μητροπολίτη Γέροντα Περγάμου Ιωάννη Ζηζιούλα, Ακαδημαϊκό, όπως επίσης για άλλα πρόσωπα που συνδέονται, εμμέσως ή αμέσως, με την ΠΑΕΑΚ.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων