15/05/2023 16/05/2023 Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη και μεγαλοπρέπεια, η Εκκλησία της Κρήτης τίμησε και εφέτος, 57 χρόνια έπειτα από την ιστορική για την Τοπική Εκκλησία ημέρα της 15ης Μαϊου 1966, την Επέτειο της Επανακομιδής από τη Βενετία στο Ηράκλειο, της Τιμίας Κάρας του Αγίου Αποστόλου Τίτου, Πάτρωνος και πρώτου Επισκόπου Κρήτης, στον φερώνυμο Ιερό Καθεδρικό Ναό....
15 Μαΐου, 2023 - 19:15
Τελευταία ενημέρωση: 16/05/2023 - 2:04

Ηράκλειο: 57η Επέτειος Επανακομιδής της Τιμίας Κάρας του Αγίου Τίτου

Διαδώστε:
Ηράκλειο: 57η Επέτειος Επανακομιδής της Τιμίας Κάρας του Αγίου Τίτου

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη και μεγαλοπρέπεια, η Εκκλησία της Κρήτης τίμησε και εφέτος, 57 χρόνια έπειτα από την ιστορική για την Τοπική Εκκλησία ημέρα της 15ης Μαϊου 1966, την Επέτειο της Επανακομιδής από τη Βενετία στο Ηράκλειο, της Τιμίας Κάρας του Αγίου Αποστόλου Τίτου, Πάτρωνος και πρώτου Επισκόπου Κρήτης, στον φερώνυμο Ιερό Καθεδρικό Ναό.

Το απόγευμα του Σαββάτου, τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νέας Ζηλανδίας κ. Μύρωνος, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο, έπειτα από την προσφώνηση του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου.

Το πρωί της Κυριακής 14ης Μαΐου 2023 τελέσθηκε ο Όρθρος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου και στη συνέχεια η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου, Νέας Ζηλανδίας κ. Μύρωνος, των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Βαβυλώνος κ. Θεοδώρου (του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας) και Κνωσού κ. Μεθοδίου.

Συλλειτούργησαν επίσης ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος Βογιατζόγλου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Νικηφόρος Κουνάλης, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος και Ιεροκήρυκας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Ευγένιος Καρακωνσταντάκης, Κωδικογράφος της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης και πολλοί κληρικοί.

Προ της απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος, αφού ευχαρίστησε τους συλλειτουργούντες Αρχιερείς, αναφέρθηκε στις αξίες που μεταλαμπαδεύει στις επόμενες γενιές η παρουσία του Αγίου Τίτου και τόνισε την ανάγκη διασφάλισης των ιερών αυτών παρακαταθηκών.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας τελέσθηκε μεθέορτος Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Προδρόμου.

Στη συνέχεια ακολούθησε, η πάνδημη λιτάνευση της Τιμίας Κάρας του Αγίου Αποστόλου Τίτου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου και τη συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού, Νέας Ζηλανδίας κ. Μύρωνος, Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Προδρόμου και των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Βαβυλώνος κ. Θεοδώρου και Κνωσού κ. Μεθοδίου.

Παρευρέθηκαν εκπρόσωποι τοπικών αρχών, κληρικοί και πλήθος κόσμου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων