31/12/2022 31/12/2022 Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος, λίγες ώρες πριν αποχωρήσει το 2022, ανακοίνωσε το όνομα του νέου Πρωτοσύγκελου της Αρχιεπισκοπής Κρήτης, στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Μηνά. Μετά την εκλογή του Μεθόδιου Βερνιδάκη στη θέση του Επισκόπου Κνωσού, νέος Πρωτοσύγκελος τοποθετείται ο μέχρι τώρα Ηγούμενος της Μονής Αγίου Γεωργίου Επανωσήφη, Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος Βογιατζόγλου. Ο Σεβασμιώτατος κ. Ευγένιο,...
31 Δεκεμβρίου, 2022 - 20:14
Τελευταία ενημέρωση: 31/12/2022 - 20:21

Ο Αρχιεπίσκοπος Ευγένιος ανακοίνωσε τον νέο Πρωτοσύγκελο της Αρχιεπισκοπής Κρήτης

Διαδώστε:
Ο Αρχιεπίσκοπος Ευγένιος ανακοίνωσε τον νέο Πρωτοσύγκελο της Αρχιεπισκοπής Κρήτης

Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος, λίγες ώρες πριν αποχωρήσει το 2022, ανακοίνωσε το όνομα του νέου Πρωτοσύγκελου της Αρχιεπισκοπής Κρήτης, στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Μηνά.

Μετά την εκλογή του Μεθόδιου Βερνιδάκη στη θέση του Επισκόπου Κνωσού, νέος Πρωτοσύγκελος τοποθετείται ο μέχρι τώρα Ηγούμενος της Μονής Αγίου Γεωργίου Επανωσήφη, Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος Βογιατζόγλου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Ευγένιο, κατά την ομιλία του, εξήρε το έργο του Αρχιμανδρίτη Βαρθολομαίου, και του ευχήθηκε να είναι καλά για να “συνεχίσει στα νέα του καθήκοντα”.

Ακόμη, δεν παρέλειψε να ευχηθεί χρόνια πολλά, με αφορμή την Πρωτοχρονιά, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά σε “πένητες και ασθενείς”, ενώ επεσήμανε ότι “οφείλουμε να έχουμε ταπείνωση και αγάπη”.

Ιδιαίτερα συγκινημένος ο νέος Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Κρήτης δήλωσε: “Θα προσπαθήσω να διακονήσω την Εκκλησία με ταπείνωση, απλότητα και ανεξικακία, όπως διδάχθηκα από τον αείμνηστο γέροντά μου, τον Πέτρας Νεκτάριο”.

Πηγή: Cretalive

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων