17/06/2019 17/06/2019 Τιμήθηκε η εορτή του Παναγίου και Ζωοποιού Πνεύματος, του Τρίτου Προσώπου της Αγίας Τριάδος στους πανηγυρίζοντες Ιερούς Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου. Το απόγευμα της Κυριακής της Πεντηκοστής, 16 Ιουνίου τελέσθηκε ο Κανών ικετήριος εις την Αγία Τριάδα, στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θερμών...
17 Ιουνίου, 2019 - 20:44

Ο Επισκ. Θερμών στην Ι.Μ. Αγ. Τριάδος Τζαγκαρόλων

Διαδώστε:
Ο Επισκ. Θερμών στην Ι.Μ. Αγ. Τριάδος Τζαγκαρόλων

Τιμήθηκε η εορτή του Παναγίου και Ζωοποιού Πνεύματος, του Τρίτου Προσώπου της Αγίας Τριάδος στους πανηγυρίζοντες Ιερούς Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου.

Το απόγευμα της Κυριακής της Πεντηκοστής, 16 Ιουνίου τελέσθηκε ο Κανών ικετήριος εις την Αγία Τριάδα, στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θερμών κ. Δημητρίου.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος όπου αναφέρθηκε στα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος, το Οποίο συνεχίζει το σωτήριο έργο του Χριστού και οδηγεί την Εκκλησία στην αλήθεια.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, ο Θεοφιλέστατος κ. Δημήτριος χοροστάτησε στον Όρθρο και στη συνέχεια τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων.

Πλήθος πιστών συνέρρευσε ευλαβικά για να αποδώσει δόξα στον Τριαδικό Θεό και να προσκυνήσει στην ιστορική Ιερά Μονή των Τζαγκαρόλων.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η Εκκλησία μας αυτές τις ημέρες εορτάζει τα Γενέθλια της.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων