12/01/2022 12/01/2022 Με μια συγκινητική ανάρτηση η κ. Χρυσή Αντωνοπούλου, πρώτη εξαδέλφη του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου, αναφέρεται στην πορεία του, με μια αναδρομή στο παρελθόν και τις μνήμες της. Μεταξύ άλλων, υπογραμμίζει ότι ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης υπήρξε άριστος μαθητής και από μικρή ηλικία έδειχνε να έχει έφεση στα θεία. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε την...
12 Ιανουαρίου, 2022 - 16:40
Τελευταία ενημέρωση: 12/01/2022 - 17:18

Ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης σε παιδική ηλικία!

Διαδώστε:
Ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης σε παιδική ηλικία!

Με μια συγκινητική ανάρτηση η κ. Χρυσή Αντωνοπούλου, πρώτη εξαδέλφη του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου, αναφέρεται στην πορεία του, με μια αναδρομή στο παρελθόν και τις μνήμες της. Μεταξύ άλλων, υπογραμμίζει ότι ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης υπήρξε άριστος μαθητής και από μικρή ηλικία έδειχνε να έχει έφεση στα θεία.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε την ανάρτηση της κ. Χρυσή Αντωνοπούλου στο προφίλ της στο Facebook:

“Αγαπημένος φίλος δικός μας και του ΕΥΓΕΝΙΟΥ με είχε συμβουλεύσει να μην δημοσιεύσω το κείμενο αυτό πριν την εκλογή του για να μην του προξενήσω ζημιά.. τον σεβάστηκα αλλά τώρα πλέον θεωρώ καθήκον μου να πω αυτά τα πολύ λίγα για τον αγαπημένο όλων μας ΕΥΓΕΝΙΟ.

Ο χρόνος και το έργο του θα δείξουν την πολύ σωστή επιλογή των ιεραρχών και του Πατριάρχη.

Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος Αντωνόπουλος ή ο μικρότερός μου ξάδελφος Ευάγγελος.

Δεν συνηθίζω να γράφω για σοβαρά προσωπικά θέματα ,οικογενειακής φύσης , ιδιαίτερα αν αφορούν άλλα άτομα της οικογένειάς μου τα οποία πιθανόν να μην ήθελαν να αναφερθώ σε αυτά.
Σήμερα όμως θα κάνω μια εξαίρεση στην περίπτωση του σεβαστού αγαπημένου πρώτου εξαδέλφου μου κ. Ευγενίου Αντωνόπουλου ο οποίος μοιάζει πάρα πολύ με τον δικό μου πατέρα Μανώλη και αδελφό του δικού του πατέρα Χρήστου.

Γεννήθηκε ένα χρόνο μετά τον δικό μου πρωτότοκο γιό από τον Χρήστο που ήλθε παιδάκι 9 χρονών από την Σμύρνη με τον πατέρα μου και τους γονείς του και την Γεωργία από τις Μελέσσες , μια γλυκύτατη ενάρετη κυρία με πολλή μεγάλη καλωσύνη και προσφορά.

Από πολύ μικρό παιδάκι είχε έφεση στα ΘΕΙΑ και δίπλα στην αγαπημένη μας γιαγιά Αγγελικώ μιλούσαν τρυφερά κρατώντας της συντροφιά καθώς όλοι εμείς τα λοιπά εγγόνια είχαμε ήδη μεγαλώσει και κάνει τις δικές μας οικογένειες. , όταν δεν πήγαινε δίπλα στην εκκλησία της Παναγίας των Σταυροφόρων για να κάνει ό,τι του έλεγαν οι ιερείς και οι της εκκλησίας.

Ως μοναχοπαίδι λογικό ήταν οι γονείς του να έτρεφαν άλλες φιλοδοξίες για αυτόν. Ποτέ όμως δεν τους άκουσα να τον επηρεάζουν η να ενοχλούνται από την μεγάλη του προσήλωση στην εκκλησία.

Άριστος μαθητής στο γυμνάσιο και λύκειο Ηρακλείου –και δικός μου όσον αφορούσε την Αγγλική γλώσσα, είχα διαπιστώσει από πολύ νωρίς την μεγάλη του δίψα για μάθηση αλλά και την σοβαρή του πρόθεση να αφιερώσει την ζωή του στον ΘΕΟ .. υπηρετώντας όλα όσα πίστευε και λάτρευε. Για τις σπουδές του έγραψε αναλυτικά το CRETALIVE.GR .

Στην πρώτη του χειροτονία ως ιερομόναχος του ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ έκλαιγα γοερά καθώς είχε χάσει την μητέρα του από καρκίνο και ο θλιμμένος πατέρας του μόνος εκεί έβλεπε το μοναχοπαίδι του να αφιερώνεται σε άλλον ΠΑΤΕΡΑ.. αλλά και πάλι όλοι δίπλα του, η αγαπημένη του πρώτο θεία από την μαμά του η οποία και έζησε και ζει για να τον δει να ανεβαίνει ακόμα ένα σκαλοπάτι , αυτό που ίσως του χαρίσει ο Θεός η όπως λέει ο ίδιος ..Ο,ΤΙ ΘΕΛΗΣΕΙ ΕΚΕΙΝΟΣ… ο μεγάλος μας ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ.

Στην χειροτονία του στην ΝΕΑΠΟΛΗ… ως Αρχιμανδρίτης ..πάλι έκλαιγα σιωπηλά καθώς σκυμμένος κάτω από την άσπρη μεγάλη πετσέτα ο πνευματικός του ΠΑΤΕΡΑΣ , ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΙΕΡΑΠΥΤΝΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ διάβαζε τα σχετικά .. και ο μικρός μου ξάδελφος συγκινημένος και σοβαρός δεχόταν το ΘΕIΟ ΔΩΡΟ της χειροτονίας του ..και πάλι όλοι εμείς δίπλα του με τον πατέρα του πάντοτε κοντά …

Το ίδιο και σε ακόμα σε πιο συγκινητικό κλίμα και η χειροτονία του εις ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ και η δυνατή φωνή όλων ΑΞΙΟΣ..ΑΞΙΟΣ,.ΑΞΙΟΣ συγκλονιστική ανάμνηση.

Στο Ρέθυμνο έχει προσφέρει τεράστιο έργο. Όλοι το γνωρίζουν και το αναγνωρίζουν και μόνο καλά λόγια έχουν να πουν τόσο για το έργο όσο και για τον καλό του χαρακτήρα.

Ξέρω ίσως θυμώσει για αυτά μου τα γραφόμενα αλλά ως τόσο στενή του συγγενής και χωρίς τους γονείς του δίπλα του αισθάνομαι την υποχρέωση και λόγω της μεγάλης διαφοράς ηλικίας μεταξύ μας ..να τον βλέπω ως γιό μου και όχι ως πρώτο μου εξάδελφο..θεώρησα υποχρέωσή μου να αφιερώσω αυτά τα ολίγα λόγια στη μνήμη των γονιών του κυρίως που δεν είναι πια δίπλα του σε αυτήν την τόσο σημαντική στιγμή της ζωής του. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ .

Ό,τι αποφασίσει ο ΚΥΡΙΟΣ .. μου είχε πει.

ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΛΊΓΑ ΓΡΑΦΤΗΚΑΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ ΒΑΘΜΙΔΑ ΤΟΥ ΙΕΡΑΤΙΚΟΥ ΚΛΑΔΟΥ .
Φωτογραφία από την πρώτη του γιορτή με την όμορφη μητέρα του και την δική μου , η πρώτη με το μοναχοπαίδι της Ευάγγελο –ΕΥΓΕΝΕΙΟ σήμερα και η δεύτερη αγαπημένη συννυφάδα μητέρα μου με το πρώτο της εγγόνι.

ΣΗΜΕΡΑ καθώς έχει ήδη ανακοινωθεί η εκλογή του στην ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΙΚΗ ΕΔΡΑ ΚΡΗΤΗΣ και τα τηλέφωνα δεν σταματούν να στέλνουν συγχαρητήρια στον μικρότερό μου πρώτο εξάδελφο αισθάνομαι την ανάγκη να δημοσιεύσω το μικρό αυτό αφιέρωμα στην μνήμη των γονιών του.

Στον Χρήστο και την Γεωργία Αντωνοπούλου οι οποίοι θα νοιώθουν περήφανοι για το μοναχοπαίδι τους και θα του στέλνουν τις ευλογίες τους από εκει ψηλά , μαζί με όλους εμάς όταν στην χειροτονία του θα βροντοφωνάξουμε
ΑΞΙΟΣ. ΑΞΙΟΣ. ΑΞΙΟΣ!!

 

Διαβάστε ακόμη: Οι φορείς της Κρήτης συγχαίρουν τον νέο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης για την εκλογή του

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων