19/05/2023 19/05/2023 Την ιερά μνήμη του Αγίου Ευμενίου, του Νέου, θα εορτάσει η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων θα είναι η Ενορία Εθιάς, της Ιεράς Μητροπόλεως Γορτύνης και Αρκαδίας, ενώ θα συμμετέχει τριμελής Συνοδική, εξ Αρχιερέων, Αντιπροσωπεία. Στο πλαίσιο των λατρευτικών εκδηλώσεων την Τρίτη, 23 Μαϊου, θα τελεσθεί...
19 Μαΐου, 2023 - 11:11
Τελευταία ενημέρωση: 19/05/2023 - 11:08

Ο τάφος του Αγίου Ευμενίου Σαριδάκη αποκτά στέγη – Η Εκκλησία Κρήτης τιμά τη μνήμη του

Διαδώστε:
Ο τάφος του Αγίου Ευμενίου Σαριδάκη αποκτά στέγη – Η Εκκλησία Κρήτης τιμά τη μνήμη του

Την ιερά μνήμη του Αγίου Ευμενίου, του Νέου, θα εορτάσει η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων θα είναι η Ενορία Εθιάς, της Ιεράς Μητροπόλεως Γορτύνης και Αρκαδίας, ενώ θα συμμετέχει τριμελής Συνοδική, εξ Αρχιερέων, Αντιπροσωπεία.

Στο πλαίσιο των λατρευτικών εκδηλώσεων την Τρίτη, 23 Μαϊου, θα τελεσθεί ο Αγιασμός της καταθέσεως του θεμελίου λίθου για την ανέγερση κτιρίου, το οποίο θα στεγάσει τον τάφο του Αγίου.

Αναλυτικότερα:

Τη Δευτέρα 22 Μαϊου 2023, ώρα 7 μ.μ., θα τελεσθεί ο Εσπερινός.

Την Τρίτη 23 Μαϊου 2023, ώρα 7 π.μ. θα τελεσθεί ο Όρθρος και Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία. Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας θα αναγνωσθεί η Πατριαρχική και Συνοδική Πράξη του Οικουμενικού Πατριαρχείου, της κατατάξεως του Αγίου Ευμενίου, του Νέου, στο Αγιολόγιο της Εκκλησίας.

Κατόπιν, θα τελεσθεί ο Αγιασμός της καταθέσεως του θεμελίου λίθου για την ανέγερση κτιρίου, το οποίο θα στεγάσει τον τάφο του Αγίου και θα αναγνωσθεί Μήνυμα της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης.

“Προσκαλούνται οι αρχές και ο ευσεβής λαός της Μεγαλονήσου, να τιμήσουν την ιερά μνήμη του Αγίου Ευμενίου, του Νέου”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι στις 14 Απριλίου 2022 η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου ενέγραψε στις Αγιολογικές Δέλτους τον Όσιο Ευμένιο το νέο. Η αναγγελία αυτή σκόρπισε χαρά όχι μόνο στην ιδιαίτερη πατρίδα του Οσίου, την Κρήτη, αλλά σε ολόκληρη την οικουμένη. Η Εκκλησία της Κρήτης ανήμερα της ονομαστικής εορτής του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, στις 11 Ιουνίου 2021, δια του αντιπροσώπου της τότε Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου και νυν Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου είχε καταθέσει το αίτημα για την Αγιοκατάταξη του Γέροντα Ευμενίου Σαριδάκη.

Διαβάστε επίσης:

Στην Αγιοκατάταξη του Γέροντα Ευμενίου Σαριδάκη προέβη το Οικουμενικό Πατριαρχείο – Τι αναφέρει η ανακοίνωση

Άγιος Ευμένιος Σαριδάκης: Από την Εθιά και το νοσοκομείο Λοιμωδών ως τη χορεία των Αγίων – Τα θαύματα και το μήνυμα αγάπης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων