18/05/2019 18/05/2019 Στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης συναντήθηκαν χθες εκπρόσωποι των Βιβλιοθηκών της Δυτικής Κρήτης, στην Επιστημονική Ημερίδα, που διοργάνωσε η ΟΑΚ, με θέμα: «Προσεγγίσεις στον ρόλο των Βιβλιοθηκών σήμερα». Είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιήθηκε μια τέτοια δράση σε επίπεδο Βιβλιοθηκών, με σκοπό να σχεδιάσουν και να συνεργασθούν σε κοινές εκδηλώσεις για το μέλλον. Στο πλαίσιο αυτό,...
18 Μαΐου, 2019 - 14:33
Τελευταία ενημέρωση: 18/05/2019 - 14:12

ΟΑΚ: Ημερίδα για τις βιβλιοθήκες στο 21ο αιώνα

Διαδώστε:
ΟΑΚ: Ημερίδα για τις βιβλιοθήκες στο 21ο αιώνα

Στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης συναντήθηκαν χθες εκπρόσωποι των Βιβλιοθηκών της Δυτικής Κρήτης, στην Επιστημονική Ημερίδα, που διοργάνωσε η ΟΑΚ, με θέμα: «Προσεγγίσεις στον ρόλο των Βιβλιοθηκών σήμερα». Είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιήθηκε μια τέτοια δράση σε επίπεδο Βιβλιοθηκών, με σκοπό να σχεδιάσουν και να συνεργασθούν σε κοινές εκδηλώσεις για το μέλλον. Στο πλαίσιο αυτό, οι Βιβλιοθήκες, με τις πολύπλευρες δράσεις τους, προσπαθούν να ανταποκριθούν στις προκλήσεις των Νέων Τεχνολογιών και να επιτύχουν τη δύσκολη ισορροπία μεταξύ κληρονομιάς και καινοτομίας, συμβάλλοντας στην οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος».

Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι των Βιβλιοθηκών, αναφέρθηκαν στις δράσεις και στο έργο των Βιβλιοθηκών τους, συζήτησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι βιβλιοθήκες την εποχή της οικονομικής και της πολιτιστικής κρίσης, αλλά και πως μπορούν να συνεργαστούν, ώστε να ξεπεράσουν τα όποια προβλήματα. Ο επιστημονικός συνεργάτης και Βιβλιοθηκονόμος της ΟΑΚ, Ιωάννης Μουντογιαννάκης, παρουσίασε το έργο και τις δράσεις της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος, τονίζοντας πόσο σημαντικό είναι να γνωριστούν και να συνεργαστούν όλες οι Βιβλιοθήκες της Κρήτης. Ακολούθησε η κεντρική ομιλία από την Ελένη Κωβαίου, υπεύθυνη των κλειστών συλλογών της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Κρήτης, η οποία μίλησε, με θέμα «Βιβλιοθήκες στον 21ο αιώνα». Η ομιλήτρια αναφέρθηκε, στις Νέες Τεχνολογίες και ειδικότερα στη σημασία της ψηφιοποίησης των βιβλίων και των αρχείων των Βιβλιοθηκών, καθώς και στο πώς οι Βιβλιοθήκες της Ευρώπης και της Ελλάδος χρησιμοποιούν τα εργαλεία της ψηφιοποίησης. Κλείνοντας την Ημερίδα, οι συμμετέχοντες συμφώνησαν να συναντηθούν σύντομα, αυτή τη φορά με τη συμμετοχή όλων της Βιβλιοθηκών της Κρήτης, καθώς τα θέματα που απασχολούν τις Βιβλιοθήκες στην ψηφιακή εποχή, είναι πολλά και σημαντικά.

Πηγή: www.ert.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων