03/04/2023 03/04/2023 Ολοκληρώθηκε παρουσία του Αρχεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου Β΄ το Σάββατο 1 Απριλίου 2023 το δωρεάν μοριοδοτούμενο πρόγραμμα «Συμβουλευτική σε σύγχρονα ζητήματα (εξομολογητική – βιοηθική)» του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης. Σο πρόγραμμα συμμετείχαν 63 κληρικοί στο πλαίσιο της συγχρηματοδοτούμενης Πράξης «Προγράμματα Διά Βίου Μάθησης του Ανθρώπινου...
03 Απριλίου, 2023 - 13:13

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα του Ι.Π.Ε. σε συνεργασία με την Αρχιεπισκοπή Κρήτης

Διαδώστε:
Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα του Ι.Π.Ε. σε συνεργασία με την Αρχιεπισκοπή Κρήτης

Ολοκληρώθηκε παρουσία του Αρχεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου Β΄ το Σάββατο 1 Απριλίου 2023 το δωρεάν μοριοδοτούμενο πρόγραμμα «Συμβουλευτική σε σύγχρονα ζητήματα (εξομολογητική – βιοηθική)» του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης.

Σο πρόγραμμα συμμετείχαν 63 κληρικοί στο πλαίσιο της συγχρηματοδοτούμενης Πράξης «Προγράμματα Διά Βίου Μάθησης του Ανθρώπινου Δυναμικού της Εκκλησίας – Ανάπτυξη Ανοιχτών Διαδικτυακών Μαθημάτων» (κωδικός ΟΠΣ 5073422) του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020».

Η λήξη του προγράμματος έγινε στην αίθουσα του Επιμορφωτικού Μορφωτικού Ιδρύματος της Ι. Αρχιεπισκοπής Κρήτη.

Κρήτης Ευγένιος: Αναγκαιότητα για επικοινωνία και διάλογο μέσα στην Εκκλησία

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος Β’, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμο Β’, Πρόεδρο του Δ.Σ. του Ι.Π.Ε. για το αμέριστο ενδιαφέρον του και την δυνατότητα συνεργασίας, μίλησε για την αναγκαιότητα της επικοινωνίας και διαλόγου στην Εκκλησία και ευχαρίστησε τον Διευθυντή του Ι.Π.Ε., Αρχιμ. Θεολόγο Αλεξανδράκη για το προσωπικό του ενδιαφέρον για την επιμόρφωση των κληρικών της Κρήτης και για την υψηλού επιπέδου επιμόρφωση που παρέχει το Ι.Π.Ε.

Σύνοψη της θεματολογίας

Στην συνέχεια τον λόγο έλαβε ο Διευθυντής του Ι.Π.Ε., Αρχιμ. Θεολόγος Αλεξανδράκης, ο οποίος πρωτίστως εξέφρασε τις ευχές και τις ευχαριστίες του Μακαριωτάτου κ.κ. Ιερωνύμου Β’, οραματιστού, Ιδρυτού και Προέδρου του Ιδρύματος προς τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης και τον Συντονιστή των επιμορφωτικών προγραμμάτων του Ι.Π.Ε. για την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης Πρωτοπρ. Μιχαήλ Παπαθεοχάρη και όλους τους συμμετέχοντες στην ευλογητική αυτή ομήγυρη.

Ακολούθως συνόψισε τη θεματολογία του σεμιναρίου και επεσήμανε τις προεκτάσεις μιας ορθής ποιμαντικής των εξομολογουμένων, αλλά και των Πνευματικών Πατέρων. Ακούστηκαν με προσοχή οι απόψεις των συμμετεχόντων, οι οποίοι κατέθεσαν την εμπειρία που απεκόμισαν από την πραγματοποίηση του σεμιναρίου και των εισηγήσεων και εξέφρασαν τη βούληση για την πραγματοποίηση ενός ακόμη Επιμορφωτικού Σεμιναρίου το οποίο θα υλοποιηθεί άμεσα.

Ακολούθησε γόνιμος διάλογος με ερωτήσεις από τους συμμετέχοντες για το πρόγραμμα στις οποίες έδωσε τις ποιμαντικές του κατευθύνσεις ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος Β΄.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την συμπλήρωση των ερωτηματολογίων αξιολόγησης στα οποία οι συμμετέχοντες αποτύπωσαν την εμπειρία τους από το πρόγραμμα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων