08/02/2022 09/02/2022 Την πρώτη επίσκεψη του στην Ιερά Μητρόπολη Πέτρας και Χερρονήσου μετά την πρόσφατη Ενθρόνιση του πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος το απόγευμα της Δευτέρας 7 Φεβρουαρίου 2022. Ο Σεβασμιώτατος έτυχε θερμής υποδοχής στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως όπου δέχτηκε τις ευχές κλήρου και λαού για την Ενθρόνιση του. Τον νέο Αρχιεπίσκοπο...
08 Φεβρουαρίου, 2022 - 16:41
Τελευταία ενημέρωση: 09/02/2022 - 1:36

Πρώτη επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Κρήτης στην Νεάπολη Λασιθίου

Διαδώστε:
Πρώτη επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Κρήτης στην Νεάπολη Λασιθίου

Την πρώτη επίσκεψη του στην Ιερά Μητρόπολη Πέτρας και Χερρονήσου μετά την πρόσφατη Ενθρόνιση του πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος το απόγευμα της Δευτέρας 7 Φεβρουαρίου 2022.

Ο Σεβασμιώτατος έτυχε θερμής υποδοχής στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως όπου δέχτηκε τις ευχές κλήρου και λαού για την Ενθρόνιση του. Τον νέο Αρχιεπίσκοπο υποδέχθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος, καθώς και ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, Αντώνης Ζερβός.

 

 

Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος τέλεσε Τρισάγιο επί του τάφου του πνευματικού του πατέρα μακαριστού Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου κυρού Νεκταρίου.

 

Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος: Χρέος μου να σταθώ αντάξιος της αγάπης σας

Mετά το πέρας της επίσκεψης του το απόγευμα της Δευτέρας στη Νεάπολη, ο Aρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος μίλησε στο fonien.gr.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων,  στον συμβολισμό της πρώτης -μετά την Ενθρονισή του- επίσκεψης του στη Νεάπολη και μίλησε με αγάπη και σεβασμό για τον πνευματικό του πατέρα μακαριστό Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου κυρό Νεκτάριο.

Επίσης, αναφέρθηκε στον άξιο συνεχιστή του έργου του μακαριστού Νεκταρίου, νυν Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμο.

Αναφορικά με την επόμενη μέρα στην Εκκλησία της Κρήτης είπε ότι εύχεται όλοι να προσεύχονται για τον ίδιο εκατό φορές περισσότερο τώρα που έχει ανάγκη την δική τους πίστη και εμπιστοσύνη ώστε να τα καταφέρει στο έργο του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων