28/04/2020 28/04/2020 Στο ζήτημα της επαναλειτουργίας των εκκλησιών με ανοιχτές θύρες για τους πιστούς αναφέρθηκε ο επίσκοπος Κνωσού και Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, Πρόδρομος. Μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Mag», τόνισε ότι η Εκκλησία της Κρήτης, όπως έπραξε και η Εκκλησία της Ελλάδος, θεωρεί ότι είναι ώρα να ανοίξουν οι κλειστές θύρες των ναών και...
28 Απριλίου, 2020 - 15:23
Τελευταία ενημέρωση: 28/04/2020 - 15:24

Στο άνοιγμα των ναών αναφέρθηκε ο Επίσκοπος Κνωσού

Διαδώστε:
Στο άνοιγμα των ναών αναφέρθηκε ο Επίσκοπος Κνωσού

Στο ζήτημα της επαναλειτουργίας των εκκλησιών με ανοιχτές θύρες για τους πιστούς αναφέρθηκε ο επίσκοπος Κνωσού και Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, Πρόδρομος.

Μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Mag», τόνισε ότι η Εκκλησία της Κρήτης, όπως έπραξε και η Εκκλησία της Ελλάδος, θεωρεί ότι είναι ώρα να ανοίξουν οι κλειστές θύρες των ναών και να δοθεί η δυνατότητα στους ανθρώπους να μπορούν να εισέρχονται με τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για το ατομικό τους προσκύνημα.

Επίσης, επισήμανε, είναι καλό να μπορούν να χρησιμοποιούνται στο πλαίσιο του νόμου τα εξωτερικά μεγάφωνα των ναών, «ώστε κυρίως εδώ στα χωριά στην Κρήτη, οι άνθρωποι να μπορούν να ακούν από τα σπίτια και τα μπαλκόνια τους τη Θεία Λειτουργία».

Σχετικά με τον κίνδυνο να παρουσιαστεί συνωστισμός στον εξωτερικό χώρο των ναών, ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης, επισήμανε ότι οι πολίτες έχουν υπακούσει μέχρι τώρα στις αποφάσεις της Πολιτείας και τις προτροπές της Εκκλησίας.

«Είμαι βέβαιος ότι αυτό έχει γίνει συνείδηση στους πολίτες και έτσι δεν θα συντρέξουν για να δημιουργήσουν οποιοδήποτε πρόβλημα στους εαυτούς τους και στους άλλους», συμπλήρωσε.

«Θέλω να πιστεύω ότι σε αυτά που θα εξαγγελθούν σήμερα θα είναι τουλάχιστον κάτι που εμείς ζητήσαμε, δηλαδή έστω η απελευθέρωση του ατομικού προσκυνήματος στους ναούς και να μην είναι οι πόρτες των ναών μας ερμητικά κλειστές».

«Ίσως σε ένα δεύτερο επίπεδο να ανοίξουν οι ναοί και στις Ιερές Ακολουθίες με ένα συγκεκριμένο αριθμό πιστών κάθε φορά εντός και εκτός του ναού και τηρουμένων αποστάσεων ασφαλείας» είπε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων