07/03/2022 07/03/2022 Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος στον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ευγένιο. Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη για την εκλογή του τον νέο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσουν. Ιδιαίτερη ευλογία αποτέλεσε η επίσκεψη στον πολιό Γέροντα Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο πρώην Κρήτης κ. Ειρηναίο, του οποίου την ευχή και έλαβε. Κατά...
07 Μαρτίου, 2022 - 9:00
Τελευταία ενημέρωση: 07/03/2022 - 8:54

Στον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης ο Μητροπολίτης Λαρίσης

Διαδώστε:
Στον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης ο Μητροπολίτης Λαρίσης

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος στον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ευγένιο.

Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη για την εκλογή του τον νέο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσουν.

Ιδιαίτερη ευλογία αποτέλεσε η επίσκεψη στον πολιό Γέροντα Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο πρώην Κρήτης κ. Ειρηναίο, του οποίου την ευχή και έλαβε.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αρχιεπισκοπή Κρήτης πραγματοποίησε προσκυνηματικές επισκέψεις στις Ιερές Μονές Επανωσήφη και Παληανής, σπουδαία σεβάσματα του κρητικού μοναχισμού.

Το Σάββατο ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία καθώς και το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του κατα σάρκα πατέρα του Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Σεβαστιανού Σωμαράκη, Γραμματέα των Συνοδικών Δικαστηρίων της Εκκλησίας της Ελλάδος και Προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου Κυνηγού Λεωφόρου Βουλιαγμένης, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου του χωριού Αγίου Βασιλείου Βιάννου.

Κατόπιν ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Αρκαλοχώρι έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου όπου συναντήθηκε με τον επιχώριο Μητροπολίτη κ. Ανδρέα και συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος καθώς η περιοχή του Αρκαλοχωρίου είχε πληγεί από καταστρεπτικό σεισμό όμοιον με αυτόν του Τυρνάβου, με πολλές ζημιές σε Ιερούς Ναούς και κατοικίες.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων