23/11/2021 23/11/2021 Το πόρισμα της υγείας της επιτροπής των ιατρών για την υγεία του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου καθώς και τα νέα μέτρα που έχουν τεθεί σε ισχύ από την πολιτεία σχετικά με τον έλεγχο των πιστοποιητικών και των αρνητικών τεστ θα βρεθούν αύριο στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Κρήτης. Όπως είχε γράψει...
23 Νοεμβρίου, 2021 - 14:32

Συνέρχεται αύριο η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος Κρήτης

Διαδώστε:
Συνέρχεται αύριο η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος Κρήτης

Το πόρισμα της υγείας της επιτροπής των ιατρών για την υγεία του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου καθώς και τα νέα μέτρα που έχουν τεθεί σε ισχύ από την πολιτεία σχετικά με τον έλεγχο των πιστοποιητικών και των αρνητικών τεστ θα βρεθούν αύριο στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Κρήτης.

Όπως είχε γράψει το ope.gr η Επαρχιακή Σύνοδος μέχρι το τέλος του μήνα θα συνεδρίαζε προκειμένου να λάβει τις σχετικές αποφάσεις με το πόρισμα των ιατρών για την υγεία του Αρχιεπισκόπου Κρήτης, προκειμένου να την αποστείλει στο Οικουμενικό Πατριαρχείο το οποίο θα αποφασίσει κατά την τακτική συνεδρίαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου για το μήνα Δεκέμβριο για το αν τελικά θα την κάνει δεκτή.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες το Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ (ope.gr) μιλώντας με κύκλους της Εκκλησίας της Κρήτης ενημερώθηκε ότι η επιτροπή επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ειρηναίο. Μετά από εξέταση που τον υπέβαλε, διαπίστωσε τα σοβαρά προβλήματα υγείας τα οποία εμποδίζουν τον σεβάσμιο Ιεράρχη να ασκήσει τα διοικητικά του καθήκοντα. Στη συνέχεια τα μέλη της επιτροπής προχώρησαν στην ενέργεια την οποία προβλέπει ο νόμος. Δηλαδή στη σύνταξη της σχετικής έκθεσης που αναφέρονται αναλυτικά τα προβλήματα που διαπιστώθηκαν.

Στη συνέχεια η γνωμάτευση υποβάλλεται στην Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας της Κρήτης η οποία κατόπιν θα την καταθέσει στην Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου η οποία και θα αποφανθεί για την αποδοχή της ή μη. Όπως ανέφερε στο Newshub.gr ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κνωσού και αρχιγραμματέας της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου κ. Πρόδρομος, κατά την αυριανή συνεδρίαση δεν θα παραστούν οι γιατροί που συνέταξαν το πόρισμα για τον Σεβασμιώτατο.

Εξαιτίας των χρόνιων προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει ο Σεβασμιώτατος, με Συνοδική Απόφαση, στις 18 Οκτωβρίου, η Επαρχιακή Σύνοδος ενεργοποίησε το άρθρο 39, παράγραφος 2, του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Κρήτης το οποίο ορίζει ότι «Η Ιερά Σύνοδος Κρήτης δύναται και αυτεπαγγέλτως να αποφανθή περί της διά νόσον η γήρας διαρκούς ανικανότητος και απαλλαγής εκ των καθηκόντων του Αρχιερέως τινός, μετά προτέραν ένορκον πιστοποίησιν τριών ιατρών ενώπιον του αρμοδίου Προέδρου των Πρωτοδικών».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων