01/10/2021 02/10/2021 Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου το «Ταμείον Υμνογραφίας, Αγιολογίου και Εορτολογίου της Εκκλησίας της Κρήτης» του Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου π. Χρυσοστόμου Παπαδάκη. Λίγα λόγια από τον πρόλογο του βιβλίου: Μία εκτενή παρουσίαση, καθ’ όλα επιστημονική, της όλης υμνογραφικής διαδρομής στη μεγαλόνησο Κρήτη προσφέρει σε μας ο αγαπητός εν Χριστώ αδελφός πατήρ...
01 Οκτωβρίου, 2021 - 10:40
Τελευταία ενημέρωση: 02/10/2021 - 0:44

Ταμείον Υμνογραφίας Αγιολογίου και Εορτολογίου της Εκκλησίας της Κρήτης

Διαδώστε:
Ταμείον Υμνογραφίας Αγιολογίου και Εορτολογίου της Εκκλησίας της Κρήτης

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου το «Ταμείον Υμνογραφίας, Αγιολογίου και Εορτολογίου της Εκκλησίας της Κρήτης» του Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου π. Χρυσοστόμου Παπαδάκη.

Λίγα λόγια από τον πρόλογο του βιβλίου:

Μία εκτενή παρουσίαση, καθ’ όλα επιστημονική, της όλης υμνογραφικής διαδρομής στη μεγαλόνησο Κρήτη προσφέρει σε μας ο αγαπητός εν Χριστώ αδελφός πατήρ Χρυσόστομος Παπαδάκης, Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου, μέσα από το έργο του «Ταμείον Υμνογραφίας Αγιολογίου και Εορτολογίου της Εκκλησίας της Κρήτης», το οποίο με πολλή χαρά προλογίζουμε.

Μέσα από μακροχρόνιες μελέτες, και εν πολλώ κόπω και μόχθω κατόρθωσε να συλλέξει ό,τι διέφυγε το μένος των κατά καιρούς βαρβάρων κατακτητών, από το πλούσιο υμνογραφικό υλικό του Κρητικού Αγιολογίου και Εορτολογίου, και να μας το παρουσιάσει.

Η εργασία αυτή, στην οποία περιέχονται οι κατά μήνα υμνογραφικοί κατάλογοι του Αγιολογίου και Εορτολογίου που αφορούν στην Εκκλησία της Κρήτης και περιλαμβάνουν όλο το ευρεθέν υμνογραφικό υλικό και πληροφορίες γι’ αυτό, είτε από έντυπες είτε από ανέκδοτες πηγές, είναι σημαντική για την Εκκλησία, γιατί αποτελεί αφ’ ενός μεγάλο λατρευτικό απόκτημα και θησαυρό, αφ’ ετέρου εγχειρίδιο χρήσιμο για κάθε φιλακόλουθο συλλέκτη και μελετητή…

Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής του Βατοπαιδίου, Αρχιμ Εφραίμ

 

Για παραγγελίες πατήστε ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων