20/02/2020 20/02/2020  Tα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιερατικού Συνδέσμου της Μητροπόλεως, που συγκροτήθηκαν σε σώμα μετά την εκλογή τους από την Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου, δέχθηκε με χαρά χθες στο Επισκοπείο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος. Το Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο αποτελείται από τους Αιδεσ. Πρωτοπρεσβυτέρους Θεόδωρο Σηφάκη, Δημήτριο Σωπασουδάκη, Μιχαήλ Μυστράκη,...
20 Φεβρουαρίου, 2020 - 21:16
Τελευταία ενημέρωση: 20/02/2020 - 21:11

Τους ιερείς της Μητροπόλεως δέχθηκε ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης

Διαδώστε:
Τους ιερείς της Μητροπόλεως δέχθηκε ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης

 Tα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιερατικού Συνδέσμου της Μητροπόλεως, που συγκροτήθηκαν σε σώμα μετά την εκλογή τους από την Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου, δέχθηκε με χαρά χθες στο Επισκοπείο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος.

Το Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο αποτελείται από τους Αιδεσ. Πρωτοπρεσβυτέρους Θεόδωρο Σηφάκη, Δημήτριο Σωπασουδάκη, Μιχαήλ Μυστράκη, Νικόλαο Ζωλοτάκη και Παναγιώτη Παπαδάκη, ζήτησε την ευλογία του Επισκόπου μας κ. Ευγενίου για την καλή απαρχή του έργου του και συζήτησε μαζί του θέματα και προβλήματα της Τοπικής Εκκλησίας και ιδιαίτερα των κληρικών. Η συζήτηση περιέλαβε και τα θέματα που αφορούν γενικότερα τον ιερό κλήρο και εξελίχθηκε εποικοδομητικά, θέτοντας στόχους για την διεύρυνση των από κοινού με τον Σύνδεσμο ενεργειών για την επίλυση ζητημάτων, όπως αυτό της ιερατικής υποστελέχωσης που αυξάνει καθημερινά δυσχεραίνοντας το έργο της Εκκλησίας. Συζητήθηκε ακόμη το θέμα της ευρύτερης κατάρτισης των κληρικών, ιδιαιτέρως σε ποιμαντικά και λειτουργικά ζητήματα.

Οι πατέρες που αποτελούν το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιερατικού Συνδέσμου εξέφρασαν τη χαρά τους για τη συνάντηση και την, με αυτήν την ιδιότητά τους, επικοινωνία με τον Επίσκοπο, διαβεβαίωσαν για την καλή συνεργασία και ευχαρίστησαν ιδιαίτερα για την, με τη δική του απόφαση, τοποθέτηση εκπροσώπου του Ιερατικού Συνδέσμου τόσο στο Μητροπολιτικό Συμβούλιο όσο και στο Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου «ΘΕΟΜΗΤΩΡ».

«Είμαστε συνεργοί εν Χριστώ, με ευθύνη, αποστολή και αγωνία για το αύριο», τόνισε ο Σεβασμιώτατος στους ιερείς και τους παρακάλεσε να κατεργάζονται διαρκώς την ενότητα στο Σώμα της Εκκλησίας τούτους τους δύσκολους καιρούς. Τους πρόσφερε, τέλος, από ένα αντίτυπο του βιβλίου του μακαριστού Γέροντά του, Μητροπολίτου Πέτρας και Χερσονήσου Νεκταρίου, για τον Αρχιεπίσκοπο

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων