17/01/2022 17/01/2022 Επιστολή προς τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο για την εκλογή του από Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου σε Αρχιεπίσκοπο Κρήτης απέστειλε ο ιστορικός σύλλογος Ρεθυμνίων Αττικής “ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ” δια του Προέδρου του, Άρχοντος Νομοφύλακος, κ. Γεωργίου Βλατάκης. Στο συνοδευτικό κείμενο της επιστολής ο σύλλογος Ρεθυμνίων αναφέρει: Μεγάλη τιμή επεφύλαξε η Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα ο...
17 Ιανουαρίου, 2022 - 12:01
Τελευταία ενημέρωση: 17/01/2022 - 11:52

Ύψιστη τιμή και ιστορική σημασία για το Ρέθυμνο

Διαδώστε:
Ύψιστη τιμή και ιστορική σημασία για το Ρέθυμνο

Επιστολή προς τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο για την εκλογή του από Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου σε Αρχιεπίσκοπο Κρήτης απέστειλε ο ιστορικός σύλλογος Ρεθυμνίων Αττικής “ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ” δια του Προέδρου του, Άρχοντος Νομοφύλακος, κ. Γεωργίου Βλατάκης.

Στο συνοδευτικό κείμενο της επιστολής ο σύλλογος Ρεθυμνίων αναφέρει:

Μεγάλη τιμή επεφύλαξε η Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος Α΄, στο Ρέθυμνο για την στήριξη και την επιλογή του από Ρεθυμνης και Αυλοποτάμου κου Ευγενίου σε Αρχιεπίσκοπο Κρήτης.

Μπορεί ο Σεβασμιώτατος να είναι εκ καταγωγής Ηρακλειώτης με ρίζες από την Σμύρνη , εντούτοις επιλέχθηκε ως Ρεθυμνης και Αυλοποτάμου έναντι των ισάξιων Σεβασμιωτατων Μητροπολιτών Κισάμου & Σελίνου κου Αμφιλοχίου και Πέτρας κου Γερασίμου, ως Αρχιεπίσκοπος Κρήτης.

Η επιλογή αυτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου δια της τιμίας ψήφου της Ιεράς Συνόδου με πρόεδρο τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο Α΄ ,αποτελεί ιστορική στιγμή που γράφτηκε εις τας δέλτους της ιστορίας , δείχνοντας ότι ακόμη και εκκλησιαστικά το Ρέθυμνο , Άξια φέρει τον τίτλο της πόλης των τεχνών και των γραμμάτων.

Η επιλογή αυτή άσχετα εκ των προσδοκιών του Σεβασμιωτάτου που όλοι συγχαίρουμε εγκαρδίως , ήρθε σε μια εποχή που το Ρέθυμνο κλυδωνίζεται από πολλές άσχημες συγκυρίες και έδωσε χαρά και φως στις αντιξοότητες του τόπου μας , υπενθυμίζοντας ότι το Ρέθυμνο έχει δυνατότητες , έχει δυναμική, έχει προοπτική και επιτέλους ότι δεν βρίσκεται στο περιθώριο .

Αισθανόμενοι λοιπόν αυτήν την υψίστη τιμή αλλά και την ιστορική στιγμή για το Ρέθυμνο , ο ιστορικός σύλλογος Ρεθυμνίων Αττικής «ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ», δια του προέδρου αυτού κου Γεωργίου Βλατακη, θέλησε ευγνωμόνως για αυτήν την επιλογή- εκλογή, να ευχαριστήσει τον Οικουμενικό Πατριάρχη κο Βαρθολομαίο Α΄,ο οποίος τυγχάνει και Επίτιμος Πρόεδρος του συλλόγου, με την κάτωθι επιστολή :

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΩΝ 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων