18/10/2018 14/01/2019 Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με τίτλο “Ο Πατριάρχης Άγιος Γεννάδιος Β΄και η εποχή του” συνδιοργανώνουν στη Θεσσαλονίκη το Πατριαρχικό Ίδρυμα Πατερικών Μελετών και ο Σύλλογος Φίλων της Πατριαρχικής Μεγάλης του Γένους Σχολής. Το συνέδριο, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20...
18 Οκτωβρίου, 2018 - 12:23
Τελευταία ενημέρωση: 14/01/2019 - 18:11

Διεθνές Συνέδριο για τον Πατριάρχη Αγ. Γεννάδιο

Διαδώστε:
Διεθνές Συνέδριο για τον Πατριάρχη Αγ. Γεννάδιο

Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με τίτλο “Ο Πατριάρχης Άγιος Γεννάδιος Β΄και η εποχή του” συνδιοργανώνουν στη Θεσσαλονίκη το Πατριαρχικό Ίδρυμα Πατερικών Μελετών και ο Σύλλογος Φίλων της Πατριαρχικής Μεγάλης του Γένους Σχολής.

Το συνέδριο, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018 στο αμφιθέατρο του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών, στους χώρους της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Βλατάδων στη Θεσσαλονίκη.

Στο συνέδριο, στο οποίο θα συμμετάσχουν ειδικοί επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα εξετασθούν στοιχεία του βίου του Πατριάρχη Γενναδίου Σχολαρίου, πτυχές του θεολογικού του έργου, το ζήτημα της αγιοκατάταξής  του, καθώς και οι σχέσεις του με το Ισλάμ και με τον σλαβικό κόσμο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων