01/10/2018 11/10/2018 Την τελευταία Κυριακή του Σεπτεμβρίου, η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων τιμά τον άγιο και ένδοξο ιερομάρτυρα Σεραφείμ, αρχιεπίσκοπο Φαναρίου και Νεοχωρίου, στο Φανάρι (τόπος μαρτυρίου του Αγίου). Η εορτή αυτή θεσπίστηκε το 1936 από τον μακαριστό Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κυρό Ιεζεκιήλ. Το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Τιμόθεος υπεδέχθη την τιμία...
01 Οκτωβρίου, 2018 - 8:47
Τελευταία ενημέρωση: 11/10/2018 - 12:43

Η εορτή του Ιερομάρτυρος Σεραφείμ στο Φανάρι

Διαδώστε:
Η εορτή του Ιερομάρτυρος Σεραφείμ στο Φανάρι

Την τελευταία Κυριακή του Σεπτεμβρίου, η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων τιμά τον άγιο και ένδοξο ιερομάρτυρα Σεραφείμ, αρχιεπίσκοπο Φαναρίου και Νεοχωρίου, στο Φανάρι (τόπος μαρτυρίου του Αγίου). Η εορτή αυτή θεσπίστηκε το 1936 από τον μακαριστό Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κυρό Ιεζεκιήλ.

Το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Τιμόθεος υπεδέχθη την τιμία κάρα του Αγίου στην κεντρική είσοδο του προαυλίου του Ιερού Ναού Αγίου Σεραφείμ Φαναρίου, την οποία κόμισε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Μεθόδιος Κολοβός, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Κορώνης και προέστη της λιτανευτικής εισόδευσις αυτής στον Ιερό Ναό.

Ακολούθως, χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων