08/12/2018 08/12/2018 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάστηκε η πανήγυρις του Αγίου Νικολάου στον ομώνυμο ναό της Κοινότητας Νεοχωρίου. Της πανηγύρεως προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίος, Επόπτης της Περιφερείας Βοσπόρου.     Την παραμονή, 5 Δεκεμβρίου, τελέστηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας. Έψαλε το “Βυζαντινόν Αναλόγιον Καλαμαριάς” υπό τη διεύθυνση του κ....
08 Δεκεμβρίου, 2018 - 15:07
Τελευταία ενημέρωση: 08/12/2018 - 17:35

Η εορτή του Αγίου Νικολάου στο Νιχώρι Βοσπόρου

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Νικολάου στο Νιχώρι Βοσπόρου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάστηκε η πανήγυρις του Αγίου Νικολάου στον ομώνυμο ναό της Κοινότητας Νεοχωρίου.

Της πανηγύρεως προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίος, Επόπτης της Περιφερείας Βοσπόρου.

 

 

Την παραμονή, 5 Δεκεμβρίου, τελέστηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας. Έψαλε το “Βυζαντινόν Αναλόγιον Καλαμαριάς” υπό τη διεύθυνση του κ. Αντώνιου Πετρόπουλου. Ανήμερα της εορτής τελέστηκε η Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια η λιτάνευση της ιεράς εικόνος του Αγίου πέριξ του ναού.

 

 

Αξίζει να σημειωθεί πως φέτος συμπληρώνονται τα 180 χρόνια του ναού του Αγίου Νικολάου και διοργανώνονται από την Κοινότητα Νεοχωρίου ποικίλες λατρευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

 

ΠΗΓΗ: fanarion.blogspot.com

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων