13/12/2018 13/12/2018 Στον περικαλλή, ιστορικό και περίοπτο Ναό του Αγίου Ανδρέου Κιέβου, ο οποίος παραχωρήθηκε για χρήση από την πολιτεία της Ουκρανίας στον Οικουμενικό Θρόνο, τελέστηκε σήμερα, Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018, Θεία Λειτουργία από τον Πατριαρχικό Έξαρχο, Επίσκοπο Έντμοντον Ιλαρίωνα, επί τη μνήμη του Αποστόλου Ανδρέου, με το ιουλιανό ημερολόγιο. Καίρια μέρη της Θείας Λειτουργίας εψάλησαν στα...
13 Δεκεμβρίου, 2018 - 13:26
Τελευταία ενημέρωση: 13/12/2018 - 14:33

Θεία Λειτουργία στο Κίεβο από την Εξαρχία του Οικ. Θρόνου (βίντεο)

Διαδώστε:
Θεία Λειτουργία στο Κίεβο από την Εξαρχία του Οικ. Θρόνου (βίντεο)

Στον περικαλλή, ιστορικό και περίοπτο Ναό του Αγίου Ανδρέου Κιέβου, ο οποίος παραχωρήθηκε για χρήση από την πολιτεία της Ουκρανίας στον Οικουμενικό Θρόνο, τελέστηκε σήμερα, Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018, Θεία Λειτουργία από τον Πατριαρχικό Έξαρχο, Επίσκοπο Έντμοντον Ιλαρίωνα, επί τη μνήμη του Αποστόλου Ανδρέου, με το ιουλιανό ημερολόγιο.

Καίρια μέρη της Θείας Λειτουργίας εψάλησαν στα ελληνικά και μνημονεύθηκε το όνομα του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου.

Σημειωτέον ότι ο Ναός αποκαθίσταται αυτό τον καιρό από τις φθορές του χρόνου, όμως θεωρούμε ότι η τέλεση εκεί της Θείας Λειτουργίας, εν μέσω συντηρήσεων του εσωτερικού του, είναι άκρως συμβολική κι ενδιαφέρουσα.

Πηγή:fanarion.blogspot.com

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων