27/11/2018 27/11/2018 Με ομόφωνη συνοδική απόφαση καταργήθηκε η ρωσική Εξαρχία του Οικουμενικού Πατριαρχείου με έδρα το Παρίσι. Η Αγία και Ιερά Σύνοδος έλαβε αυτή την απόφαση στα πλαίσια της σημερινής συνεδριάσεως στο Φανάρι σύμφωνα με πληροφορίες. Η Αγία και Ιερά Σύνοδος συνεδρίαζε από νωρίς το πρωί στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Κατά την έναρξη μάλιστα των εργασιών ο Παναγιώτατος...
27 Νοεμβρίου, 2018 - 16:12
Τελευταία ενημέρωση: 27/11/2018 - 22:59

Καταργήθηκε η Ρωσική Εξαρχία στο Παρίσι από την Σύνοδο του Οικ. Πατριαρχείου

Διαδώστε:
Καταργήθηκε η Ρωσική Εξαρχία στο Παρίσι από την Σύνοδο του Οικ. Πατριαρχείου

Με ομόφωνη συνοδική απόφαση καταργήθηκε η ρωσική Εξαρχία του Οικουμενικού Πατριαρχείου με έδρα το Παρίσι. Η Αγία και Ιερά Σύνοδος έλαβε αυτή την απόφαση στα πλαίσια της σημερινής συνεδριάσεως στο Φανάρι σύμφωνα με πληροφορίες.

Η Αγία και Ιερά Σύνοδος συνεδρίαζε από νωρίς το πρωί στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Κατά την έναρξη μάλιστα των εργασιών ο Παναγιώτατος και οι Ιεράρχες δέχθηκαν σε ακρόαση και τον Υπουργό Παιδείας κ Γαβρόγλου ο οποίος τους ενημέρωσε για την προωθούμενη συμφωνία.

Η Σύνοδος συνεχίστηκε μέχρι το απόγευματης Τρίτης  ενώ τις επόμενες μέρες της Συνόδου αναμένεται να υπάρξουν και άλλες εξελίξεις .

Η κατάργηση της Ρωσικής Εξαρχείας στο Παρίσι, έρχεται την στιγμή που το Οικουμενικό Πατριαρχείο δρομολογεί τις εξελίξεις για τα δικαιώματα του Ουκρανών Ορθοδόξων.

Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος βρίσκεται πλέον μαζί με την Αγία και Ιερά Σύνοδο στην τελική ευθεία για την αποκατάσταση τους.

Αυτή είναι η σύνθεση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείο, που συγκλήθηκε  από σήμερα 25 Νοεμβρίου και θα συνεδριάζει  έως και την Πέμπτη 29/11..

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση «γενομένης τῆς τακτικῆς ἀνασυγκροτήσεως τῆς Ἁγίας καί Ἱερᾶς Συνόδου, ταύτην θά ἀποτελέσουν, διά τό ἑξάμηνον 01.09.2018 – 28.02.2019, ὑπό τήν προεδρίαν τῆς Α. Θ. Παναγιότητος, οἱ Σεβ. Μητροπολῖται»:

Βρυούλων κ. Παντελεήμων
Ἰταλίας καί Μελίτης κ. Γεννάδιος
Γερμανίας κ. Αὐγουστῖνος
Τρανουπόλεως κ. Γερμανός
Νέας Ἰερσέης κ. Εὐάγγελος
Ρόδου κ. Κύριλλος
Ρεθύμνης καί Αὐλοποτάμου κ. Εὐγένιος
Κορέας κ. Ἀμβρόσιος
Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντῖνος
Αὐστρίας κ. Ἀρσένιος
Σύμης κ. Χρυσόστομος
Σικάγου κ. Ναθαναήλ

φωτογραφία αρχείου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων