19/11/2018 19/11/2018 Η προωθούμενη συμφωνία μεταξύ του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου με την κυβέρνηση, αλλά και η έκδοση του Τόμου για την ουκρανική αυτοκεφαλία είναι τα δύο καυτά θέματα που αναμένεται να απασχολήσουν την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείο, που συνεδριάζει στις 27-29 Νοεμβρίου στο Φανάρι. Η Ιερά Σύνοδος αναμένεται να αποφανθεί...
19 Νοεμβρίου, 2018 - 11:53
Τελευταία ενημέρωση: 19/11/2018 - 11:54

Κρίσιμη η συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου στο Φανάρι

Διαδώστε:
Κρίσιμη η συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου στο Φανάρι

Η προωθούμενη συμφωνία μεταξύ του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου με την κυβέρνηση, αλλά και η έκδοση του Τόμου για την ουκρανική αυτοκεφαλία είναι τα δύο καυτά θέματα που αναμένεται να απασχολήσουν την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείο, που συνεδριάζει στις 27-29 Νοεμβρίου στο Φανάρι.

Η Ιερά Σύνοδος αναμένεται να αποφανθεί επί της συμφωνίας που προωθείται, για την οποία δεν είχε ενημερωθεί εκ των προτέρων για τις συζητήσεις, παρά το γεγονός ότι αρκετές Μητροπόλεις βρίσκονται υπό την δικαιοδοσία. Ειδικότερα,  φαίνεται ότι θα υπάρξει αντίδραση του Οικουμενικού Πατριαρχείου κατά της διακοπής της μισθοδοσίας των κληρικών στις Μητροπόλεις Ηπείρου, Μακεδονίας, Θράκης, Β. Αιγαίου, Δωδεκανήσων και Κρήτης.

Επίσης, όπως αναφέρεται και στη σχετική ανακοίνωση, το Φανάρι αναμένεται να ορίσει την ημερομηνία για την διεξαγωγή της ενωτικής συνέλευσης στην Ουκρανία, η οποία θα εκλέξει το νέο Προκαθήμενο, ενώ παράλληλα θα ανακοινώσει τη διαδικασία για την έκδοση του Τόμου της αυτοκεφαλίας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων