01/10/2018 11/10/2018 Επίτιμος Πρόεδρος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, αναγορεύτηκε την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου, ο  Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη Αίθουσα Διαλέξεων της Εταιρείας, στη Θεσσαλονίκη. Κατά τη σύντομη ομιλία του, ο κ. Βαρθολομαίος έπλεξε το εγκώμιο της ΕΜΣ, σημειώνοντας: «Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών είναι ένα πλήρως καταξιωμένο, πέραν των ελληνικών συνόρων, ευφήμως γνωστόν...
01 Οκτωβρίου, 2018 - 7:39
Τελευταία ενημέρωση: 11/10/2018 - 13:48

Επίτιμος πρόεδρος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών ο Πατριάρχης (βίντεο)

Διαδώστε:
Επίτιμος πρόεδρος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών ο Πατριάρχης (βίντεο)

Επίτιμος Πρόεδρος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, αναγορεύτηκε την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου, ο  Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη Αίθουσα Διαλέξεων της Εταιρείας, στη Θεσσαλονίκη.

Κατά τη σύντομη ομιλία του, ο κ. Βαρθολομαίος έπλεξε το εγκώμιο της ΕΜΣ, σημειώνοντας:
«Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών είναι ένα πλήρως καταξιωμένο, πέραν των ελληνικών συνόρων, ευφήμως γνωστόν πνευματικόν καθίδρυμα. Και δίδει λαμπρά δείγματα φιλοξενίας επιστημονικής και κατά σύστημα μελέτης όλων των συνιστωσών της πνευματικής, πολιτιστικής, γλωσσικής και εθνικής ταυτότητας του μακεδονικού χώρου και όλης της Βορείου Ελλάδος».
Στο πλαίσιο της τελετής ο κ. Βαρθολομαίος βραβεύθηκε με το Χρυσό Μετάλλιο της ΕΜΣ και περγαμηνή από τον πρόεδρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, Βασίλη Παππά.
Μετά την τελετή, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος εγκαινίασε στην Πινακοθήκη της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών τη διαπολιτισμική εικαστική έκθεση με τίτλο «TURKCELL – Η Τέχνη στην Επικοινωνία», την οποία οργάνωσε ο Εκπαιδευτικός και Πολιτιστικός Σύνδεσμος Ίμβρου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων