16/01/2019 16/01/2019 Την καθιερωμένη κοπή της Βασιλόπιτας πραγματοποίησε η Ιερά Μητρόπολη Βελγίου κατά το απόγευμα της Κυριακής 13 Ιανουαρίου 2019, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Βρυξελλών. Η παράδοση θέλει το απόγευμα της δεύτερης Κυριακής του Ιανουαρίου να συγκεντρώνονται στο κέντρο της Μητροπόλεως, ο Μητροπολίτης, ο ιερός κλήρος, πολιτικοί και διπλωματικοί παράγοντες από την Ελλάδα και...
16 Ιανουαρίου, 2019 - 17:24
Τελευταία ενημέρωση: 16/01/2019 - 17:36

Βρυξέλλες: Κοπή Αγιοβασιλόπιτας Ι.Μ. Βελγίου (φώτο)

Διαδώστε:
Βρυξέλλες: Κοπή Αγιοβασιλόπιτας Ι.Μ. Βελγίου (φώτο)

Την καθιερωμένη κοπή της Βασιλόπιτας πραγματοποίησε η Ιερά Μητρόπολη Βελγίου κατά το απόγευμα της Κυριακής 13 Ιανουαρίου 2019, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Βρυξελλών.

Η παράδοση θέλει το απόγευμα της δεύτερης Κυριακής του Ιανουαρίου να συγκεντρώνονται στο κέντρο της Μητροπόλεως, ο Μητροπολίτης, ο ιερός κλήρος, πολιτικοί και διπλωματικοί παράγοντες από την Ελλάδα και το Βέλγιο και ο λαός του Θεού για να κόψουν την Βασιλόπιτα και να ανταλλάξουν ευχές για το νέο έτος.

 

 

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας και συμμετείχαν ιερείς και διάκονοι της Μητροπόλεως, ενώ παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι κ. Δοσίθεος (Πατριαρχείο της Γεωργίας) και Νεαπόλεως κ. Πορφύριος (Διευθυντής του Γραφείου παρά τη Ε.Ε. της Εκκλησίας της Κύπρου), ο Πρωτοπ. κ. Γεώργιος Λέκκας (Γραμματέας του Γραφείου παρά τη Ε.Ε. της Εκκλησίας της Ελλάδος), ο κλήρος της Μητροπόλεως Βελγίου και κληρικοί των διαφόρων Ορθοδόξων παρουσιών στο Βέλγιο.

 

 

 

Πριν την κοπή της Βασιλόπιτας, ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας αναφέρθηκε αρχικά στο πρόσωπο του Μεγάλου Βασιλείου, το πολυδιάστατο του χαρακτήρος και το εύρος του μεγάλου έργου, το οποίο κληροδότησε στην Εκκλησία. Στην συνέχεια, ως είθισται, έγινε λόγος στα σημαντικά για την Ιερά Μητρόπολη γεγονότα της χρονιάς που πέρασε, καθώς επίσης και τα οράματα και ο προγραμματισμός του νέου έτους που ήδη διανύουμε. Κορυφαίο γεγονός για το τρέχον έτος αποτελεί ο εορτασμός του χρυσού ιωβηλαίου της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου, με την συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυσή της. Οι εορτασμοί θα ολοκληρωθούν με την παρουσία της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου, τον προσεχή Νοέμβριο, στα τρία κράτη της Μπενελούξ, και την Πατριαρχική Λειτουργία της 10ης Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες. Οι προετοιμασίες έχουν ήδη ξεκινήσει και στο κέντρο της Μητροπόλεως, τον Μητροπολιτικό Ναό των Ταξιαρχών, όπου έχουν δρομολογηθεί έργα εξωραϊσμού και ανακαίνισης.

Στην συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος έκοψε την Βασιλόπιτα και την διένειμε στους παρισταμένους επισήμους, τον ιερό κλήρο και τον λαό.

 

 

Την κοπή της Βασιλόπιτας τίμησαν με την παρουσία τους η Πρέσβυς της Ελλάδας στο Βέλγιο κα Ελευθερία Γαλαθιανάκη, ο κ. Ιωάννης Πλώτας, Σύμβουλος της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπίας στην Ε.Ε., οι στρατιωκοί εκπρόσωποι της Ελλάδας στους θεσμούς Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Γκατζογιάννης και Αντιναύαρχος Κωνσταντίνος Καραγεώργης, ο Επίσκοπος των Συροϊακωβιτών στον Βέλγιο κ. Γεώργιος, εκπρόσωποι της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας και πιστοί από όλες τις ενορίες της Μητροπόλεως.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων