12/11/2018 12/11/2018   Τη μνήμη του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Βελγίου, Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου το τριήμερο 8, 9 και 10 Νοεμβρίου 2018. Το απόγευμα της 8ης Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε πανηγυρικός Εσπερινός στην ενορία του Αγίου στην πόλη της Mons, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελγίου κ. Αθηναγόρου, ενώ τον θείο λόγο κήρυξε...
12 Νοεμβρίου, 2018 - 17:57

Η μνήμη του Αγίου Νεκταρίου και χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Μπενελούξ

Διαδώστε:
Η μνήμη του Αγίου Νεκταρίου και χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Μπενελούξ

 

Τη μνήμη του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Βελγίου, Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου το τριήμερο 8, 9 και 10 Νοεμβρίου 2018.

Το απόγευμα της 8ης Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε πανηγυρικός Εσπερινός στην ενορία του Αγίου στην πόλη της Mons, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελγίου κ. Αθηναγόρου, ενώ τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιδιάκονος της Ιεράς Μητροπόλεως, π. Φιλάδελφος Καφαλής, αναφερόμενος στο πρόσωπο και τις αρετές του μεγάλου αγίου της σύγχρονης εποχής. Στην συνέχεια, στην εν λόγω ενορία, τελέστηκε η καθιερωμένη αγρυπνία με την συμμετοχή πλήθος κόσμου από τις γύρω περιοχές.

Την επομένη, Παρασκευή 9 Νοεμβρίου, τελέστηκε πανηγυρικός Όρθρος και αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην πόλη Beringen του Λιμβούργου, στην εκεί ενορία του Αγίου Νεκταρίου, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Αθηναγόρου, ο οποίος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας και στο πρόσωπο του Αγίου, ο οποίος ενσάρκωνε τον καλό ποιμένα και τον υποδειγματικό τρόπο με τον οποίο υπέμεινε τις κακουχίες και τις δυσκολίες του.

 

Το Σάββατο 10 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η πανήγυρη της τρίτης κατά σειρά ενορίας του Αγίου Νεκταρίου στη Μπενελουξ, στην πόλη Eindhoven της Ολλανδίας. Πρόκειται για μια Ολλανδόφωνη ενορία, η οποία μερικές δεκαετίες τώρα συγκεντρώνει τους Ορθόδοξους κάθε προέλευσης και καταγωγής, οι οποίοι μένουν και εργάζονται στην περιοχή.

Κατά την πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία ο Μητροπολίτης Βελγίου τέλεσε την εις πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου Σιλουανού Medema. Ο π. Σιλουανός είναι Ολλανδικής καταγωγής, έγγαμος, ασχολείται με την αγιογραφία και πρόκειται να διακονήσει ως μόνιμος εφημέριος την γυναικεία Ιερά Μονή του Γενεθλίου της Θεοτόκου στο Asten της Ολλανδίας.

Ο π. Σιλουανός στο λόγο του αναφέρθηκε στην έμφυτη κλήση του, η οποία τον διακατείχε από παιδί καίτι γεννημένος Καθολικός , εξιστόρησε την προσέλευσή του στην Ορθοδοξία πριν δύο περίπου δεκαετίες, καθώς και τον σπουδαίο ρόλο τον οποίο έπαιξαν στην καλλιέργεια της Ορθόδοξης παράδοσης και την πνευματική του πρόοδο του η εν λόγω ενορία του Αγίου Νεκταρίου και η Ιερά Μονή του Asten, την οποία τώρα καλείται να διακονήσει.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του απηύθυνε προς τον χειροτονούμενο λόγους πατρικούς με τους οποίους εξήρε το μεγάλο της ιερωσύνης υπούργημα και την σημαντικότητα της ύπαρξης της Ιεράς Μονής, η οποία αποτελεί μια όαση στην φασαρία του κόσμου και αναπαύει τους πιστούς που σπεύδουν να την επισκεφθούν.

Μετά την Θεία Λειτουργία και τη χειροτονία πραγματοποιήθηκε δεξίωση στο ενοριακό κέντρο του Ναού.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων