19/01/2019 19/01/2019 Αποστολή Προύσα Πρακτορείο Ορθοδοξία   Για πρώτη φορά  πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός των υδάτων στην Προύσα μετά την Μικρασιατική καταστροφή,η κωμόπολη της Προύσας σήμερα ζει ιστορικές στιγμές με πλήθος Ελλήνων να συγκλονίζονται από το ιστορικό αυτό γεγονός. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης  προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου στην Τρίγλια της Βιθυνίας και η Ιερά...
19 Ιανουαρίου, 2019 - 11:33
Τελευταία ενημέρωση: 19/01/2019 - 12:59

Μητρ.Προύσης κ.Ελπιδοφόρος: “Iστορικό γεγονός η σημερινή ημέρα”

Διαδώστε:
Μητρ.Προύσης κ.Ελπιδοφόρος: “Iστορικό γεγονός η σημερινή ημέρα”

Αποστολή Προύσα Πρακτορείο Ορθοδοξία

 

Για πρώτη φορά  πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός των υδάτων στην Προύσα μετά την Μικρασιατική καταστροφή,η κωμόπολη της Προύσας σήμερα ζει ιστορικές στιγμές με πλήθος Ελλήνων να συγκλονίζονται από το ιστορικό αυτό γεγονός.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης  προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου στην Τρίγλια της Βιθυνίας και η Ιερά Μητρόπολη Προύσης, της οποίας ποιμενάρχης είναι ο Μητροπολίτης Προύσης κ.Ελπιδοφόρος,  ο οποίος έχει αναλάβει την διοργάνωση της όλης εκδήλωσης.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας αναφέρθηκε στην ιστορική αυτή μέρα λέγοντας τα ακόλουθα:

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων