02/01/2019 02/01/2019 Με την εἰσοδο του νέου έτους τελέστηκε τα μεσάνυκτα της πρωτοχρονιάς, υπό τον ήχο των καμπάνων η καθιερωμένη δοξολογία, στον ιερό ναό των Αγίων Πάντων από τον Αρχιμανδρίτη Γεώργιο Σιώμο, τον Πρωτοπρεσβύτερο Απόστολο Μαλαμούση και τον Πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Βλέτση.΄Εψαλαν καλλικέλαδα η μοναχή Σιλουανή Μαυρομάτη και ο εκπαιδευτικός Γρηγόριος Βλέτσης. Η μοναχή Σιλουανή, που ευρίσκεται τις...
02 Ιανουαρίου, 2019 - 14:45
Τελευταία ενημέρωση: 02/01/2019 - 14:15

Πρωτοχρονιά στον Ι.Ν. Αγίων Πάντων Μονάχου

Διαδώστε:
Πρωτοχρονιά στον Ι.Ν. Αγίων Πάντων Μονάχου

Με την εἰσοδο του νέου έτους τελέστηκε τα μεσάνυκτα της πρωτοχρονιάς, υπό τον ήχο των καμπάνων η καθιερωμένη δοξολογία, στον ιερό ναό των Αγίων Πάντων από τον Αρχιμανδρίτη Γεώργιο Σιώμο, τον Πρωτοπρεσβύτερο Απόστολο Μαλαμούση και τον Πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Βλέτση.΄Εψαλαν καλλικέλαδα η μοναχή Σιλουανή Μαυρομάτη και ο εκπαιδευτικός Γρηγόριος Βλέτσης. Η μοναχή Σιλουανή, που ευρίσκεται τις ημέρες αυτές ως επισκέπτρια στο Μόναχο, πέτυχε και το νόμισμα της βασιλόπιττας. Είναι πρωτὀγνωρο το γεγονὀς ότι τα μεσάνυκτα της πρωτοχρονιάς ηχούν στο Μόναχο οι καμπάνες της Ορθὀδοξης Εκκλησίας μας, συναγωνιζόμενες τον κρότο και και τη λάμψη των βεγγαλικών.

Το πρωί της 1ης Ιανουαρίου τελέστηκε, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας του Μεγάλου Βασιλείου η ακολουθία της Δοξολογίας στον κατάμεστο ιερό ναό των Αγίων Πάντων. Την ιερή ακολουθία τέλεσαν ο Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Σιώμος, ο Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Βλέτσης, ο Πρεσβύτερος-Οικονόμος Πλούταρχος Κωσταντινίδης και ο ιεροδιάκονος Νικόλαος Τζώρτζης, του Πρωτοπρεσβυτέρου Αποστόλου Μαλαμούση συμπροσευχομένου.

Στην κοπή της Βασιλόπιττας, ο Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Σιώμος αναφέρθηκε στη μαρτυρική πορεία του Σεπτού Κέντρου της Ορθοδοξίας, του Οικουμενικού Πατριαρχείου και στη διορθὀδοξη, διαχριστιανική και διαθρησκειακή προσφορά του και επέδωσε το τεμάχιο της βασιλόπιττας του Οικουμενικού Πατριαρχείου στον Πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου π. Απόστολο Μαλαμούση.

Πηγή: fanarion.blogspot.com

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων