14/10/2021 14/10/2021 Δυο χαρμόσυνα γεγονότα λάμπρυναν τη ζωή της ορθόδοξης κοινότητας της Κορέας στις αρχές Οκτωβρίου: Η βάφτιση της γιαγιάς Νίκης και η εορτή της μνήμης των είκοσι τεσσάρων προστατών Αγίων της εν Κορέα Εκκλησίας. Στις 2 Οκτωβρίου η βάπτιση της γιαγιάς Νίκης KIM Choon-Il στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Καπιόνγκ, από τον π. Αντώνιο...
14 Οκτωβρίου, 2021 - 13:32
Τελευταία ενημέρωση: 14/10/2021 - 13:38

Διπλή χαρά για την Ορθοδοξία στην Κορέα

Διαδώστε:
Διπλή χαρά για την Ορθοδοξία στην Κορέα

Δυο χαρμόσυνα γεγονότα λάμπρυναν τη ζωή της ορθόδοξης κοινότητας της Κορέας στις αρχές Οκτωβρίου: Η βάφτιση της γιαγιάς Νίκης και η εορτή της μνήμης των είκοσι τεσσάρων προστατών Αγίων της εν Κορέα Εκκλησίας.

Στις 2 Οκτωβρίου η βάπτιση της γιαγιάς Νίκης KIM Choon-Il στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Καπιόνγκ, από τον π. Αντώνιο Woo, συγκίνησε τους πάντες. Η γιαγιά Νίκη είναι γειτόνισσα της Μονής. Πολλά χρόνια πριν είχε γνωριστεί με τον Σεβασμιώτατο Σωτήριο και την Αδελφή Αγάθη και είχε αρχίσει η προσέγγισή της στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Τα δύο τελευταία χρόνια άρχισε συστηματικά η κατήχησή της και τελικώς ήρθε η ευλογημένη μέρα της βαπτίσεώς της. Έτσι, η γιαγιά Νίκη είναι η πρώτη νεοφώτιστη από τον πλησιέστερο προς την Μονή οικισμό.

 

Την επόμενη μέρα, Κυριακή 3 Οκτωβρίου, όσοι συμμετείχαν στον εορτασμό των είκοσι τεσσάρων προστατών Αγίων της εν Κορέα Εκκλησίας χάρηκαν τα μέγιστα, βλέποντάς την με τον λευκό χιτώνα της και την αναμμένη λαμπάδα της να προσέρχεται στην θεία Ευχαριστία, για να μεταλάβει Σώμα και Αίμα Χριστού. Η χαρά όλων των πιστών της Κορέας στη γη ενώθηκε με την χαρά στον Ουρανό, αφού ο ίδιος ο Κύριος είπε ότι «μεγάλη χαρά γίνεται στον Ουρανό» κάθε φορά που ένας άνθρωπος γίνεται μέλος της Βασιλείας Του.

Η 3η Οκτωβρίου είναι για την Κορέα γενική αργία, γιατί γιορτάζεται η ίδρυση του Gojoseon, της πρώτης, δηλαδή, πολιτείας του Κορεατικού έθνους. Την ημέρα αυτή κάθε χρόνο γιορτάζεται, επίσης, στην Ορθόδοξη Μητρόπολη Κορέας η μνήμη των είκοσι τεσσάρων προστατών Αγίων της εν Κορέα Εκκλησίας, των οποίων τα ιερά λείψανα είναι αποθησαυρισμένα στην γυναικεία Ιερά Μονή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Καπιόνγκ.

Έτσι και φέτος, που η εορτή συνέπεσε ημέρα Κυριακή, τελέστηκε το πανηγύρι προς τιμήν των Αγίων αλλά με πολύ περιορισμένο αριθμό πιστών λόγω κορωνοϊού και όχι με την συμμετοχή πιστών από όλες τις Ενορίες της Ορθόδοξης Μητρόπολης Κορέας, όπως γίνεται κάθε χρόνο.

Την παραμονή έγινε ο Μεγάλος Εσπερινός με αρτοκλασία και την επομένη εψάλη ο Όρθρος της Κυριακής, συμπεριλαμβανομένων και ύμνων της εορτής των Αγίων, μελοποιηθέντων υπό του αρχιμ. Νικοδήμου Αεράκη. Ακολούθησε η θεία Λειτουργία, στο τέλος της οποίας έγινε ειδική δέηση προς τον Κύριο να προστατεύσει τον κόσμο, δια πρεσβειών των Αγίων Του, από την πανδημία.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων