16/01/2023 16/01/2023 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Ιλαρίου Επισκόπου Πικταύων, Προστάτου της Σχολής Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου, στην πόλη των Βρυξελλών. Την Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2023 τελέσθηκε πανηγυρική Αγρυπνία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Βρυξελλών, στην οποία παρευρέθησαν φιλακόλουθοι και φιλάγιοι μαθητές, δάσκαλοι και φίλοι της...
16 Ιανουαρίου, 2023 - 15:46
Τελευταία ενημέρωση: 16/01/2023 - 15:20

Αγρυπνία για τον Άγιο Ιλάριο στη Μητρόπολη Βελγίου

Διαδώστε:
Αγρυπνία για τον Άγιο Ιλάριο στη Μητρόπολη Βελγίου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Ιλαρίου Επισκόπου Πικταύων, Προστάτου της Σχολής Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου, στην πόλη των Βρυξελλών.

Την Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2023 τελέσθηκε πανηγυρική Αγρυπνία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Βρυξελλών, στην οποία παρευρέθησαν φιλακόλουθοι και φιλάγιοι μαθητές, δάσκαλοι και φίλοι της Σχολής.

Των Ιερών Ακολουθιών του Εσπερινού, του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης, π. Φιλάδελφος Καφαλής, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως και πρόεδρος του Νομικού Προσώπου της Σχολής, συμπαραστατούμενος από τον Ιερολογιώτατο Αρχιδιάκονο της Ι.Μ. Πειραιώς, π. Σιλουανό Τζουμανέκα.

Την Ιερά Υμνωδία διακόνησε ο Ψαλτικός Χορός της Σχολής τιμώντας ιδιαίτερα τον μεγάλο αυτόν Άγιο της πρωτοχριστιανικής Εκκλησίας, ο οποίος μεταξύ άλλων αγάπησε ιδιαίτερα την ανατολική υμνογραφία και προσπάθησε να την μεταφέρει στα πάτρια εδάφη Του στην Εσπερία.

Προ του “∆ι ευχών”, ο  Πρωτοσύγκελλος ευχήθηκε στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τους δασκάλους και τους μαθητές της σχολής να έχουν την ευλογία του Τριαδικού Θεού και με την ευχή του Αγίου Ιλαρίου, να έχουν δύναμη και πρόοδο στο έργο τους και να ιλαρύνουν τις ακολουθίες τις Εκκλησίας μας υμνώντας ευτάκτως τα μεγαλεία του Θεού.

Τέλος, τον λόγο έλαβε ο π. Κωνσταντίνος ∆έδες, ∆ιευθυντής της Σχολής, ο οποίος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον π. Φιλάδελφο, τον π. Σιλουανό, τους συμπροσευχόμενους Ιερείς και όλους όσους αποτελούν το έμψυχο δυναμικό της Σχολής συναπαρτίζοντας την μεγάλη ψαλτική οικογένεια της Μητροπόλεώς μας. Τόνισε ότι η αγάπη για την λατρεία του Θεού και την ψαλτική τέχνη αποδίδει εύχυμους καρπούς, τους οποίους χαιρόμαστε και απολαμβάνουμε ήδη στα αναλόγια των ενοριών μας και αυτό αποτελεί το σπουδαιότερο αντίδωρο της προσπάθειας που γίνεται τα τελευταία τρία χρόνια της λειτουργίας της Σχολής.

Ακολούθως, στο παρακείμενο ενοριακό κέντρο προσφέρθηκε εορταστική τράπεζα για όλους όσους συμμετείχαν στην πανήγυρη του Προστάτου μας, Αγίου Ιλαρίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων