24/05/2022 24/05/2022 Με την προσήκουσα εκκλησιαστική τάξη πανηγύρισε το διήμερο του Σάββατου και της Κυριακή, 21ης και 22ας Μαΐου ο ιερός ναός των Αγίων θεοστέπτων βασιλέων και ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης της πολυπληθούς και γεωγραφικώς εκτεταμένης ενορίας του St. Gallen και του πριγκιπάτου του Λιχτενστάιν. Από το εσπέρας της Παρασκευής, 20ής Μαΐου, έως των πρώτων ωρών της...
24 Μαΐου, 2022 - 9:24
Τελευταία ενημέρωση: 24/05/2022 - 9:27

Άμισθος ο νέος Πρεσβύτερος της Μητρόπολης Ελβετίας

Διαδώστε:
Άμισθος ο νέος Πρεσβύτερος της Μητρόπολης Ελβετίας

Με την προσήκουσα εκκλησιαστική τάξη πανηγύρισε το διήμερο του Σάββατου και της Κυριακή, 21ης και 22ας Μαΐου ο ιερός ναός των Αγίων θεοστέπτων βασιλέων και ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης της πολυπληθούς και γεωγραφικώς εκτεταμένης ενορίας του St. Gallen και του πριγκιπάτου του Λιχτενστάιν.

Από το εσπέρας της Παρασκευής, 20ής Μαΐου, έως των πρώτων ωρών της κυριωνύμου ημέρας, 21ης Μαΐου, τελέσθηκε ιερά αργυπνία, ιερουργούντος του Προϊσταμένου του ενοριακού ναού  Αρχιμανδρίτου κ. Δαμασκηνού Κασσώτη, συλλειτουργούντος του Πρωτοπρεσβυτέρου π. Δημητρίου Μαρτζέλου, Ιερ. Προϊσταμένου της Ενορίας της του Θεού Σοφίας Βασιλείας-ΒΔ Ελβετίας, και διακονούντος του Διακόνου π. Ιωάννου Φουσέκη. Το απόγευμα του Σαββάτου τελέσθηκε ο Μεγάλος Εσπερινός και εψάλη η παράκληση στους προστάτες και εφόρους Αγίους της Ενορίας.

Το πρωί της Κυριακής, 22 Μαΐου, τελέσθηκε η ακολουθία του όρθρου και η Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ελβετίας κ. Μαξίμου, ο οποίος και χειροτόνησε εις πρεσβύτερον τον Διάκονο π. Ιωάννη Φουσέκη. Υπενθυμίζεται ότι ο νέος κληρικός της Μητροπόλεως Ελβετίας εχειροτονήθη διάκονος την Κυριακή των Μυροφόρων στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου Ζυρίχης.

Απευθυνόμενος στον νέο άμισθο εργάτη του γεωργίου της καθ᾽ Ελβετίαν Εκκλησίας, ο Ποιμενάρχης του υπέμνησε συνοπτικώς την περί του μυστηρίου της Ιερωσύνης διδασκαλία της Εκκλησίας, του απηύθυνε τις προσήκουσες συμβουλές για το αναλαμβανόμενο ύψιστο ιερατικό έργο του και τον ευχαρίστησε και τον επήνεσε για την ολόθυμη θυσιαστική προσφορά του προς την τοπική Εκκλησία, ως μιμητού του Αγίου Αποστόλου Παύλου, του καυχηθέντος ότι «ταῖς χρείαις αὐτοῦ καὶ τοῖς οὖσι μετ᾿ αὐτοῦ ὑπηρέτησαν αἱ χεῖρες» του.

Το αντίδωρο διένειμε ο νέος πρεσβύτερος και δέχθηκε τις ενθουσιώδεις συγχαρητήριες ευχές του λαού του Θεού. Ακολούθησε εόρτιο άριστο με την συμμετοχή όλων, σχεδόν, των πιστών, ενοριτών και προσελθόντων από άλλες Ενορίες, ιδιαιτέρως της Ζυρίχης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων