06/11/2022 06/11/2022 Kατά το Αρχιερατικό Συλλείτουργο στην Φινλανδική Ενορία Αγίου Νικολάου Στοκχόλμης, με αφορμή την εορτή συνάξεως των εν Καρελία αγίων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σουηδίας κ. Κλεόπας προσεφώνησε κατάλληλα τον προσφάτως εκλεγέντα στο επισκοπικό αξίωμα Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Hamina κ. Σέργιο. “Στο πρόσωπο του Θεοφιλεστάτου, χαιρετίζουμε τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Ελσιγκίου και πάσης Φιλλανδίας κ. Λέοντα και σύμπασα την...
06 Νοεμβρίου, 2022 - 9:26
Τελευταία ενημέρωση: 06/11/2022 - 15:56

Αρχιερατικό Συλλείτουργο στην Φινλανδική Ενορία Αγίου Νικολάου Στοκχόλμης

Διαδώστε:
Αρχιερατικό Συλλείτουργο στην Φινλανδική Ενορία Αγίου Νικολάου Στοκχόλμης

Kατά το Αρχιερατικό Συλλείτουργο στην Φινλανδική Ενορία Αγίου Νικολάου Στοκχόλμης, με αφορμή την εορτή συνάξεως των εν Καρελία αγίων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σουηδίας κ. Κλεόπας προσεφώνησε κατάλληλα τον προσφάτως εκλεγέντα στο επισκοπικό αξίωμα Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Hamina κ. Σέργιο.

“Στο πρόσωπο του Θεοφιλεστάτου, χαιρετίζουμε τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Ελσιγκίου και πάσης Φιλλανδίας κ. Λέοντα και σύμπασα την Φιλλανδική Εκκλησία. Στις μορφές τους, χαιρετίζουμε τους κανονικούς διαδόχους των Αποστόλων, κηρύκων, ευαγγελιστών, μαρτύρων και ομολογητών που κλέισαν και την Εκκλησία της Καρελίας, και με την αγία πολιτεία τους, έγραψαν σελίδες αθάνατες της Εκκλησιαστικής μας ιστορίας”, είπε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

Η προσφώνηση του Μητροπολίτη Σουηδίας:

Θεοφιλέστατε Επίσκοπε Hamina κ. Σέργιε,

Αγαπητοί Πατέρες,

Αγαπητοί Αδελφοί,

Κάτω από τους θόλους του ιερού τούτου ναού, που είναι αφιερωμένος στο μεγάλο ιεράρχη των Μύρων της Λυκίας και θαυματουργό Άγιο Νικόλαο, εορτάζουμε σήμερα την σύναξη των εν Καρελία αγίων και συγχρόνως συλλειτουργούμε με τον προσφάτως εκλεγέντα στο επισκοπικό αξίωμα, Θεοφιλέστατο κ. Σέργιο, τον οποίο ευχαριστούμε για την αδελφική του αγάπη και δοξάζουμε τον Θεό, που με την ευκαιρία αυτή, οικονόμησε την ιερά επίσκεψή του.

Στο πρόσωπο του Θεοφιλεστάτου, χαιρετίζουμε τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Ελσιγκίου και πάσης Φιλλανδίας κ. Λέοντα και σύμπασα την Φιλλανδική Εκκλησία. Στις μορφές τους, χαιρετίζουμε τους κανονικούς διαδόχους των Αποστόλων, κηρύκων, ευαγγελιστών, μαρτύρων και ομολογητών που κλέισαν και την Εκκλησία της Καρελίας, και με την αγία πολιτεία τους, έγραψαν σελίδες αθάνατες της Εκκλησιαστικής μας ιστορίας.

Η σημερινή παρουσία σας, Θεοφιλέστατε, επικυρώνει το αδιαίρετο της Ορθοδοξίας και επιβεβαιώνει τα λόγια του Αποστόλου Παύλου: «Ὑμεῖς δέ ἐστέ σῶμα Χριστοῦ καί μέλη ἐκ μέρους». Και ως μέλη αυτού του σώματος, αισθανόμαστε τις δικές σας χαρές, λύπες και αγωνίες, προβλήματα και δυσκολίες, όπως κι εσείς αντιλαμβάνεστε τα δικά μας, αντίστοιχα.

Προσευχηθείτε, Άγιε Αδελφέ, ώστε η χάρις του Θεού που πηγάζει από τον Γολγοθά και τον Πανάγιο Τάφο, να μεταδίδεται στους άρχοντες και τον ευσεβή λαό μας. Ικετεύσατε τους εν Καρελία αγίους, να μάς αξιώνουν, ώστε να καθιστάμεθα άξιοι συνεχιστές της πίστεως και των έργων τους, προς δόξαν του Τριαδικού μας Θεού και προς σωτηρίαν ψυχών.

Μεταφέροντας τον πατρικό ασπασμό της Α. Θ. Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου και εκφράζοντας για μια ακόμα φορά τις εγκάρδιες ευχαριστίες μου, παρακαλώ να μεταφέρετε τα αισθήματα σεβασμού, εκτιμήσεως και αγάπης προς τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Ελσιγκίου και πάσης Φιλλανδίας κ. Λέοντα, τον οποίο ευχαριστώ για την πρόσκληση που μού απηύθυνε και συνεορτάσαμε την Παγκόσμιο Ύψωση του Τιμίου Σταυρού και για την καλοσύνη του, να στέλνει εκλεκτούς κληρικούς του, να τελούν ιερές ακολουθίες στη Φιλλανδική Ενορία μας, στην Στοκχόλμη.

Θεοφιλέστατε, για μια ακόμα φορά, καλώς ήλθατε, Άξιος, και αύριο, συν Θεώ, σας περιμένουμε να ευλογήσετε τους πιστούς, στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων