02/03/2023 02/03/2023 Στην Ιερά Μονή Αγίας Σκέπης της Υπεραγίας Θεοτόκου – Αγίου Παισίου στο St. Andrä am Zicksee, το  Σάββατο “των Ψυχών”, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος, προέστη της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας συμπαραστατούμενος από τον Οικονόμο Ιερομόναχο π. Ιάκωβο, τον Ιερομόναχο π. Βαρθολομαίο και τον Αρχιδιάκονο π. Μάξιμο. Στην Ευχαριστιακή Σύναξη κατά την οποία τελέσθηκαν τα...
02 Μαρτίου, 2023 - 19:30
Τελευταία ενημέρωση: 02/03/2023 - 18:43

Αυστρία: Δέηση για την ξηρασία στη λίμνη Zicksee

Διαδώστε:
Αυστρία: Δέηση για την ξηρασία στη λίμνη Zicksee

Στην Ιερά Μονή Αγίας Σκέπης της Υπεραγίας Θεοτόκου – Αγίου Παισίου στο St. Andrä am Zicksee, το  Σάββατο “των Ψυχών”, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος, προέστη της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας συμπαραστατούμενος από τον Οικονόμο Ιερομόναχο π. Ιάκωβο, τον Ιερομόναχο π. Βαρθολομαίο και τον Αρχιδιάκονο π. Μάξιμο.

Στην Ευχαριστιακή Σύναξη κατά την οποία τελέσθηκαν τα Μνημόσυνα υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των προκεκοιμημένων, συμμετείχε πολυάριθμο εκκλησίασμα.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, κληρικοί και λαϊκοί μετέβησαν στην όχθη της ξηρανθείσης Λίμνης Zicksee όπου ετελέσθη Αγιασμός και ανεπέμφθη Δέησηη για την ξηρασία.

Παρόντες ήταν ο Γενικός Βικάριος του ασθενούντος Επισκόπου της περιοχής κ. Αιγιδίου, τοπικοί Ιερείς και πλήθος κατοίκων.

Ο Σεβασμιώτατος με την ομιλία του μετέφερε στους πληγέντες από την ξηρασία το μήνυμα της Πίστεως στον Παντοδύναμο Δημιουργό και της Ελπίδος στο μέγα Έλεος Του.

Μετά από δύο χρόνια διακοπής λόγω πανδημίας ας έχουμε την πεποίθηση“, είπε “ότι Εκείνος που κυβερνά τον κόσμο ολόκληρο και εργάζεται για την σωτηρία των ανθρώπων, δεν θα αφήσει χωρίς βοήθεια τα τέκνα του στην Burgenland“.

Οι παριστάμενοι συμμετείχαν σε παρατεθείσα “Αγάπη”.

Με πολύ συγκινητικά λόγια ο Πρόεδρος του Σωματείου Φίλων της Μονής Αγίας Σκέπης και Αγίου Παϊσίου Sankt Andrä am Zicksee απευθυνόμενος προς τον Σεβασμιώτατο κ. Αρσένιο δηλωσε την επιθυμία των μελών να συνεχίσουν να εργάζονται προς όφελος της Μονής και του δώρισε αργυρά λειτουργικά αντικείμενα, Ποτήριο και Δίσκο, για τη Μονή.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και ευχήθηκε σε όλους να πορευθούν εν υγεία και κατανύξει προς το Άγιο Πάσχα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων