31/03/2022 31/03/2022 Κυκλοφόρησε το πρώτο σχολικό εγχειρίδιο, στη γερμανική γλώσσα, για την υποστήριξη της μαθησιακής διαδικασίας του Μαθήματος των Ορθοδόξων Θρησκευτικών στην πρώτη βαθμίδα της Αυστριακής Δευτεροβάθμιας Εκπαιδεύσεως (σχολ. έτη 5ο έως 8ο). Το νέο σχολικό βιβλίο που πραγματεύεται θέματα της Παλαιάς Διαθήκης, φέρει τον τίτλο “Meine Glaubensreise. Band 1: Wer ist Gott?”. Είναι το πρώτο της...
31 Μαρτίου, 2022 - 11:13
Τελευταία ενημέρωση: 31/03/2022 - 11:20

ΑΥΣΤΡΙΑ: Κυκλοφόρησε το πρώτο βιβλίο Ορθόδοξων Θρησκευτικών

Διαδώστε:
ΑΥΣΤΡΙΑ: Κυκλοφόρησε το πρώτο βιβλίο Ορθόδοξων Θρησκευτικών

Κυκλοφόρησε το πρώτο σχολικό εγχειρίδιο, στη γερμανική γλώσσα, για την υποστήριξη της μαθησιακής διαδικασίας του Μαθήματος των Ορθοδόξων Θρησκευτικών στην πρώτη βαθμίδα της Αυστριακής Δευτεροβάθμιας Εκπαιδεύσεως (σχολ. έτη 5ο έως 8ο).

Το νέο σχολικό βιβλίο που πραγματεύεται θέματα της Παλαιάς Διαθήκης, φέρει τον τίτλο “Meine Glaubensreise. Band 1: Wer ist Gott?”.

Είναι το πρώτο της σειράς τριών εγχειριδίων με τίτλο ”Meine Glaubensreise“, προσαρμοσμένων στις μαθησιακές ικανότητες των ορθοδόξων μαθητών. Η έκδοση, που προγραμματίσθηκε από την Διεύθυνση του Ορθοδόξου Μαθήματος Θρησκευτικών, υπό την προεδρία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αυστρίας κ. Αρσενίου, γίνεται πραγματικότητα με τη φροντίδα της Θρησκευτικής και Παιδαγωγικής Επιτροπής της Ι. Μητροπόλεως.

Συγγραφείς του πρώτου τόμου της εκπαιδευτικής σειράς είναι ο Επίκουρος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Α. Π. Θ. κ. Αθανάσιος Στογιαννίδης και ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης της Ι. Μητροπόλεως Αυστρίας π. Ηλίας Παπαδόπουλος. Την συγγραφή επικούρησε και επώπτευσε Επιστημονική Επιτροπή αποτελούμενη από πανεπιστημιακούς Καθηγητές.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος, στον προλογικό χαιρετισμό του εύχεται η πρωτότυπη αυτή εκδοτική προσπάθεια να φανεί χρήσιμη τόσο στους μαθητές και καθηγητές του ορθοδόξου μαθήματος στην Αυστρία, όσο και στον κατηχητικό καταρτισμό των ορθοδόξων νέων εκτός σχολείου.

Οι συγγραφείς του πρώτου αυτού γερμανόφωνου σχολικού εγχειριδίου, μαζί με τον Καθηγητή π. Ioan Moga και τον ειδικό Σχολικό Επιθεωρητή κ. Branislav Djukaric, στο προλογικό τους σημείωμα καλούν τους μαθητές και τις μαθήτριες με το νέο βιβλίο να ξεκινήσουν ένα συναρπαστικό ταξίδι για να ανακαλύψουν τους πολύτιμους θησαυρούς της αληθινής Πίστεως, ως γνήσια μέλη της Εκκλησίας του Χριστού.

Το νέο σχολικό εγχειρίδιο Meine Glaubensreise – Band 1: Wer ist Gott?“ διατίθεται στο Κατάστημα Θρησκευτικών Ειδών της Ι. Μητροπόλεως Αυστρίας (Fleischmarkt 13, 1010 Wien) και τιμάται 18,90€.  Στο Κατάστημα διατίθεται επίσης το δίγλωσσο ΠΡΟΣΕΥΧΗΤΑΡΙΟ σε νέα έκδοση (τιμή 19€) και αναμένεται η κυκλοφορία νέας εκδόσεως του σχολικού Προσευχηταρίου στη γερμανική γλώσσα (Schulgebetbuch).

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων