20/08/2020 20/08/2020 Κατά το εσπέρας της 14ης Αυγούστου, παραμονή της μεγάλης θεομητορικής εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Αυστρίας τελέσθηκε από τον Ιερό Κλήρο ο πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αυστρίας κ. Αρσενίου, παρισταμένων πολλών πιστών. Μετά το τέλος της ακολουθίας ευλογήθηκαν οι πέντε άρτοι της Αρτοκλασίας και εψάλησαν τα Εγκώμια προ...
20 Αυγούστου, 2020 - 19:16
Τελευταία ενημέρωση: 20/08/2020 - 18:10

ΑΥΣΤΡΙΑ: Με νηστεία και προσευχή για την Κοίμηση της Θεοτόκου

Διαδώστε:
ΑΥΣΤΡΙΑ: Με νηστεία και προσευχή για την Κοίμηση της Θεοτόκου

Κατά το εσπέρας της 14ης Αυγούστου, παραμονή της μεγάλης θεομητορικής εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Αυστρίας τελέσθηκε από τον Ιερό Κλήρο ο πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αυστρίας κ. Αρσενίου, παρισταμένων πολλών πιστών. Μετά το τέλος της ακολουθίας ευλογήθηκαν οι πέντε άρτοι της Αρτοκλασίας και εψάλησαν τα Εγκώμια προ της Ιεράς Εικόνος της Θεοτόκου καθώς και οι προς Εκείνην “Χαιρετισμοί” σε συνδυασμό με την Ακολουθία του Αποδείπνου.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Αρσένιος αναφέρθηκε στο βίο της Θεομήτορος και στη σημασία της συμμετοχής της στο μυστήριο της σωτηρίας του ανθρώπου. Εξέφρασε δε την ευαρέσκειά του προς τους πιστούς οι οποίοι κατά την προηγηθείσα περίοδο των 15 ημερών προετοιμάσθηκαν με νηστεία και προσευχή για να εορτάσουν την μεγάλη εορτή της Κοιμήσεως της Παναγίας.

Κατά την ημέρα του Δεκαπενταυγούστου με συμμετοχή πυκνού εκκλησιάσματος, τελέσθηκε αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος Βιέννης της οποίας προέστη ο Σεβασμιώτατος κ. Αρσένιος, συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου π. Ιωάννη και τους πατέρες Αλέξανδρο και Γεώργιο καθώς και τον αρχιδιάκονο π. Μάξιμο. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του εφετινού εορτασμού ήταν η τήρηση των μέτρων προστασίας από την γνωστή νέα μάστιγα της ασθενείας του Κορονοιού. Τον θείο λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης αναφερθείς στην υποταγή της Υπεραγίας Παρθένου Μαρίας στο θείο θέλημα διά της οποίας εξαφανίσθηκε το σφάλμα της Εύας . Η “Δευτέρα Εύα” άνοιξε την κεκλεισμένη πύλη προς και την αιώνιο Ζωή μετέχοντας με την ανθρωπίνη φύση της στο Μυστήριο της ενσαρκώσεως του Θεού Λόγου. Έκανε τελεία και αγία χρήση της ελευθερίας που της χάρισε ο Πλάστης της τόσο με τον πάναγνο βίο της όσο και με την υποταγή της στο θέλημα του Θεού. Λέγοντας “Ιδού η δούλη Κυρίου, γένοιτό μοι κατά το ρήμά Σου” δέχθηκε να γεννηθεί άνευ φθοράς Εκείνος που λύτρωσε το ανθρώπινο γένος από την φθορά της αμαρτίας. Η κατ΄άνθρωπον Κοίμησή της είναι η αρχή της συμμετοχής του ανθρώπου στην αφθαρσία της Αναστάσεως. Αυτήν τιμούν Άγγελοι και άνθρωποι αποδίδοντες τα “δευτερεία” της τιμής κατά την λατρεία του ενός και μόνου αληθινού Τριαδικού Θεού όπως γράφουν και οι Πατέρες της Εκκλησίας. Σ΄ εκείνη τη στοργική Μητέρα καταφεύγομε πάντοτε για να μεσολαβήσει υπέρ ημών στον Υιό και Θεό της, τόνισε ο Μητροπολίτης και κάλεσε τους πιστούς να την έχουν ωςπρότυπο στη ζωή τους.

Μετά την Θεία Λειτουργία τελέσθηκε Αρτοκλασία και έγινε δέηση υπέρ των ασθενούντων.

Ανακοινώθηκε επίσης από τον Σεβασμιώτατο κ. Αρσένιο ότι θα τελείται καθημερινώς, από 8ης πρωινής, η Θεία Λειτουργία, στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων