15/11/2021 15/11/2021 Να φροντίζουν την προσωπική τους υγεία αλλά παράλληλα να “έχουν έγνοια”, για την προστασία και τη σωτηρία των συνανθρώπων τους προέτρεψε τους πιστούς ο Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος κατά την εορτή του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου όπου λειτούργησε στο πανηγυρίζον Ιερό Παρεκκλήσιο της Ι.Μητροπόλεως Αυστρίας, στη Βιέννη, παρουσία πολυαρίθμων πιστών Μαζί με τον Σεβασμιώτατο λειτούργησαν...
15 Νοεμβρίου, 2021 - 9:20
Τελευταία ενημέρωση: 15/11/2021 - 11:19

Αυστρίας Αρσένιος: Να έχουμε την “έγνοια” μας στον συνάνθρωπο

Διαδώστε:
Αυστρίας Αρσένιος: Να έχουμε την “έγνοια” μας στον συνάνθρωπο

Να φροντίζουν την προσωπική τους υγεία αλλά παράλληλα να “έχουν έγνοια”, για την προστασία και τη σωτηρία των συνανθρώπων τους προέτρεψε τους πιστούς ο Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος κατά την εορτή του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου όπου λειτούργησε στο πανηγυρίζον Ιερό Παρεκκλήσιο της Ι.Μητροπόλεως Αυστρίας, στη Βιέννη, παρουσία πολυαρίθμων πιστών

Μαζί με τον Σεβασμιώτατο λειτούργησαν ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Rappert, ο Ιερομόναχος π. Αθανάσιος Buk και ο Αρχιδιάκονος π. Μάξιμος Rugyko. Συμπροσευχήθηκε και συνέψαλε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Απαμείας κ. Παϊσιος.

Στο τέλος της θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος μίλησε για τη διαχρονική σημασία της ζωής και του έργου του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου. Τόνισε ιδιαίτερα τη μεγάλη του μόρφωση, την βαθειά θεολογική κατάρτιση και την ποιμαντική μέριμνα που άσκησε ως Επίσκοπος και Πατριάρχης. Είχε αγωνία για τα εκκλησιαστικά θέματα, υπογράμμισε ο Μητροπολίτης και υπενθύμισε την χαρακτηριστική προσήλωση του Αγίου στην τήρηση της Παραδόσεως και στην απόδοση του δικαίου. Γι΄αυτό υπέστη διωγμούς, υπέφερε και άφησε την τελευταία του πνοή στην εξορία. Δεν ονομάστηκε τυχαία Χρυσόστομος, ανέφερε ο Σεβασμιώτατος: Η προσωνυμία αυτή του δόθηκε διότι έγραψε πάμπολλα έργα θεολογικού, ποιμαντικού και διδακτικού περιεχομένου, ασχολούμενος πολύ συχνά με κοινωνικά θέματα. Κυρίως όμως, αντιμετώπισε τα θέματα αυτά με λόγο και έργο, ως Ποιμένας. Υπήρξε υποδειγματικός Λειτουργός του Υψίστου και με βάση το δικό του κείμενο τελείται μέχρι σήμερα η Θεία Λειτουργία.

Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα, δήλωσε τη χαρά του για τη συμμετοχή στην εορτή του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου πιστών κάθε καταγωγής και ηλικίας αλλά και ψαλτών από την ελληνόφωνη και τη γερμανόφωνη ενορία και από το βυζαντινό γερμανόφωνο χορό νέων της σαββατιάτικης Θείας Λειτουργίας. Συνεχάρη τους χορούς διότι απέδωσαν με αρμονική σύμπραξη τους ύμνους και τους ενθάρρυνε να συνεχίσουν τη συνεργασία τους για την επεξεργασία κοινών γερμανικών λειτουργικών κειμένων προς χρήση όλων των Ενοριών.

Αναφερόμενος στο θέμα των μέτρων κατά της πανδημίας ο Σεβασμιώτατος σύστησε στους πιστούς να φροντίζουν την προσωπική τους υγεία αλλά παράλληλα να “έχουν έγνοια”, για την προστασία και τη σωτηρία των συνανθρώπων τους. Λαμβάνοντας υπ΄όψη τα προληπτικά μέτρα, η Ι. Μητρόπολη Αυστρίας θα αναπτύξει και πάλι τις ποικίλες πνευματικές δραστηριότητες με πρώτο τον διαδικτυακό “Κύκλο Αγίας Γραφής” τον οποίο, όπως είπε, θα διευθύνει και πάλι ο Ιερομόναχος π. Βαρθολομαίος. Τέλος, ο Σεβασμιώτατος, ευχαρίστησε όλους τους παρισταμένους για την αγάπη που δείχνουν στην Εκκλησία και τους ευχήθηκε να συνεχίσουν την πορεία τους με ενότητα, αγάπη και εμπιστοσύνη στο θέλημα του Θεού, μιμούμενοι τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων